Hadewych Kuiper benoemd als Managing Director van Triodos Investment Management

De Executive Board van Triodos Bank N.V. benoemt Hadewych Kuiper per 1 februari 2022 als Managing Director van Triodos Investment Management. In deze rol zal zij de Management Board van Triodos Investment Management versterken, die momenteel bestaat uit Managing Directors Dick van Ommeren (Chair) en Kor Bosscher (Managing Director Risk & Finance). Binnen de Management Board zal Hadewych verantwoordelijk zijn voor de beleggingsactiviteiten van Triodos Investment Management.

De afgelopen 9 jaar werkte Hadewych Kuiper als Commercieel Directeur bij Triodos Investment Management. Daarvoor werkte ze vanaf 2008 bij Triodos Bank, waar zij leiding gaf aan de afdeling International Marketing & Corporate Communications.

“Ons werk als impact investeerder is momenteel relevanter dan ooit”, zegt Hadewych Kuiper naar aanleiding van haar benoeming. “Niet alleen omdat de roep om verandering vanuit de samenleving nog niet eerder zo duidelijk is geweest, maar ook gezien de vele wereldwijde uitdagingen die we moeten adresseren, waaronder klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en toenemende ongelijkheid. De financiële sector heeft een cruciale rol te vervullen in het oplossen van deze uitdagingen. Mede daarom verheug ik mij erop om in mijn nieuwe rol verder bij te dragen aan onze toegewijde missie om geld te laten werken voor positieve en duurzame verandering.”

Dick van Ommeren, directievoorzitter bij Triodos Investment Management: “Ik ben zeer blij met de benoeming van Hadewych als lid van de Management Board. Met haar uitgebreide kennis, ervaring en netwerk op het gebied van impact investing is Hadewych een waardevolle en complementaire aanvulling op de Management Board. We kijken er allemaal naar uit om onze samenwerking met haar in deze nieuwe rol voort te zetten en om samen de volgende fase van ons bestaan in te gaan, waarin we onze positie als koploper in impact investing verder willen blijven versterken.”

Met de benoeming van Hadewych is de Management Board van Triodos Investment Management weer op volledige capaciteit.

Share Button