Dott voegt $70m toe aan zijn Serie B financieringsronde

Bron
Dott

Dott, een toonaangevend Europees bedrijf op het gebied van micro-mobiliteit, kondigt vandaag een uitbreiding aan van zijn Serie B-financieringsronde met $70 miljoen. Dit brengt de totale Serie B-financiering die is opgehaald op meer dan $ 150 miljoen in een mix van eigen vermogen en asset backed debt, inclusief de $ 85 miljoen die in het voorjaar van 2021 is aangekondigd. De uitgebreide ronde werd gezamenlijk geleid door nieuwe investeerder abrdn en bestaande investeerder Sofina. Andere bestaande investeerders, waaronder EQT Ventures en Prosus Ventures, namen ook deel aan de ronde.

Dott werd opgericht in oktober 2018 en is sindsdien gegroeid naar een dekking van 36 steden in 9 landen in heel Europa. Eind 2021 voegde Dott 10.000 e-bikes toe aan zijn vloot van meer dan 40.000 e-scooters, waarmee het zijn aanbod verbreedde en meer keuze bood aan zijn rijders, die 130% meer reizen maakten dan in 2020.

Aangezien het gebruik van micro-mobiliteit in heel Europa blijft toenemen, stelt de nieuwe investering Dott in staat om de uitrol van zijn nieuwe e-bikes te versnellen, te investeren in productontwikkeling om de gebruikerservaring te verbeteren en uit te breiden naar nieuwe steden en landen.

De extra steun toont de steun van investeerders voor Dott’s unieke benadering van micro-mobiliteit. Als pionier in een model met volledig in-house operaties, heeft Dott meer controle over de kwaliteit van de logistiek en het onderhoud van de voertuigen, wat resulteert in een veiligere en meer betrouwbare service voor haar gebruikers.

Dott geeft prioriteit aan de veiligheid van haar berijders, andere weggebruikers en voetgangers, en werkt nauw samen met de steden waar zij actief is om een dienst aan te bieden die is aangepast aan de behoeften van elke stad. Door consequent de impact op het milieu te meten en te verminderen, biedt Dott de meest efficiënte manier om je te verplaatsen en vermindert het de vervuiling en congestie in steden.

Henri Moissinac, mede-oprichter en CEO van Dott, zegt: “We hebben een belangrijke mijlpaal bereikt voor ons bedrijf in 2021, met de lancering van e-bikes om ons aanbod uit te breiden met een voertuig dat meer vertrouwd is voor veel mensen en de aantrekkingskracht van onze service verbreedt. Starten in 2022 met extra financiering zal onze groei aanjagen en ons in staat stellen milieuvriendelijk reizen aan meer mensen aan te bieden. We kijken uit naar de samenwerking met onze nieuwe investeerder, abrdn, naast onze bestaande partners om ons bereik uit te breiden en bij te dragen aan een frissere lucht en minder verkeer voor iedereen.”

Alistair Watson, Head of Strategy Innovation, Private Equity, abrdn, zegt: “Overwegingen op het gebied van milieu, maatschappij en governance vormen de kern van ons proces bij het zoeken naar de meest duurzame investeringsmogelijkheden wereldwijd. We vonden dat Dott goed gepositioneerd is om een leider in de categorie te zijn, met een product van hoge kwaliteit dat is erkend met een aanzienlijke groei in 2021, naast een verantwoordelijk bedrijfsmodel dat een rigoureuze aanpak hanteert voor het minimaliseren van de CO2-voetafdruk.”

Harold Boël, Chief Executive Officer, Sofina, zei: “Consumenten hebben handige en schone alternatieven nodig om zich in steden te verplaatsen, en Europese steden ontwikkelen zich om deze alternatieven aan te moedigen. Terwijl mensen hun gewoonten veranderen en steden hun mobiliteitsstrategie aanpassen, zijn wij bij Sofina ervan overtuigd dat Dott goed gepositioneerd is om duurzame mobiliteit mogelijk te maken met haar vloot van gedeelde schone voertuigen, op verantwoorde wijze geïntegreerd in steden. Het ondersteunen van de expansie van Dott is volledig in lijn met onze intentie om bij te dragen aan een duurzamere toekomst.”

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Share Button