EDGE en Macquarie Asset Management sluiten strategisch partnerschap voor duurzame vastgoedontwikkeling

Bron
EDGE

Macquarie Asset Management en de op duurzaamheid gerichte vastgoedontwikkelaar EDGE zijn een strategisch partnerschap overeengekomen, waarbij Macquarie Asset Management namens een van haar beheerde fondsen een aanzienlijk minderheidsbelang in EDGE zal verwerven, samen met de oprichter en Chief Executive Officer Coen van Oostrom.

EDGE is een toonaangevende vastgoedontwikkelaar die zich richt op duurzame, op technologie gebaseerde kantoorruimten met vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, alsmede joint ventures in de Verenigde Staten. EDGE zet zich in om de gebouwde omgeving groener, slimmer en gezonder te maken, in het kader van haar missie om de wereld betere gebouwen te bezorgen. EDGE ontwikkelt momenteel voor ongeveer € 5 miljard aan nieuwe kantoorgebouwen, waaronder het Berlijnse EDGE East Side, het Amsterdamse The Pulse en EDGE London Bridge.

Coen van Oostrom, oprichter en Chief Executive Officer bij EDGE: “Ik ben erg blij met deze samenwerking met Macquarie, die een krachtig bewijs is van onze gezamenlijke inzet om duurzame waarde op de lange termijn te creëren. Door gebruik te maken van de capaciteiten van Macquarie kunnen we voortbouwen op onze 25-jarige staat van dienst en onze inspanningen verder uitbreiden om eigenaars van portefeuilles en vastgoedbeheerders te helpen hun vastgoedactiva te upgraden, slimme bouwtechnieken toe te passen en hun energie-efficiëntie te verbeteren.”

Aangezien de gebouwde omgeving verantwoordelijk is voor 39% van de wereldwijde energiegerelateerde koolstofuitstoot, speelt de vastgoedsector een sleutelrol bij de wereldwijde inspanningen om de CO2-uitstoot terug te dringen. De gebouwen van EDGE hebben consequent nieuwe benchmarkscores voor duurzaamheid neergezet, die zijn erkend met BREEAM Outstanding, DGNB Platinum en LEED Gold accreditaties.

Dana Gibson, Co-Head of Real Estate in Europe bij Macquarie Asset Management: “We zien een snel groeiende vraag naar duurzame, op welzijn gerichte kantoorruimten van huurders, investeerders, overheden en financiers. We zijn verheugd om te investeren in EDGE, waar we uitkijken naar een samenwerking met hun gespecialiseerde managementteam om het bedrijf uit te breiden op bestaande en nieuwe markten, en gebruik te maken van onze ervaring in investment management om de bouw van EDGE’s kantoorontwikkelingen te ondersteunen.”

Deze overname maakt deel uit van de wereldwijde opportunistische vastgoedstrategie van Macquarie Asset Management, die zich richt op investeringen in vastgoed dat is ontworpen voor de wereld van morgen. Jelte Bakker, Head of Opportunistic Real Estate bij Macquarie Asset Management, zei: “Wereldwijd hebben we gezien dat COVID-19 de veranderende trends in de kantorensector versnelt, met een groeiende vraag naar duurzame kantoorruimtes die geschikt zijn voor huurders van de nieuwe economie en hun personeelsbestand. Wij zijn actief op zoek naar investeringen in deze sector en zijn verheugd om exposure te krijgen naar EDGE’s marktleidende duurzame kantoorontwikkelingen.”

De transactie is nog onderhevig aan de gebruikelijke afsluitvoorwaarden.

 

Share Button