Invest-NL investeert in Infinity Recycling

Bron
Invest-NL

Invest-NL committeert € 15 miljoen aan het Circular Plastics Fund van Infinity Recycling, het eerste investeringsfonds dat zich volledig richt op het opschalen van geavanceerde plastic recyclingtechnologieën. Het fonds zal bijdragen aan de circulaire marktambities van de sector door te investeren in geavanceerde recyclingbedrijven via minderheidsinvesteringen. Invest-NL verwacht dat het Circular Plastics Fund van Infinity Recycling een waardevolle partner zal zijn voor deze technologiebedrijven bij het opschalen van de omzetting van plastic afval in waardevolle primaire grondstoffen voor de productie van nieuwe producten.

De investering is in lijn met de doelstelling van Invest-NL om de overgang naar een volledig circulaire economie in Nederland te versnellen, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de plasticindustrie. Om de uitdagende Nederlandse recyclingdoelstellingen te halen, moet de industrie innoveren in haar technologieën en deze substantieel opschalen. Invest-NL werkt samen met vele partners in het veld om deze bedrijven in staat te stellen te slagen.

Elisabeth Storm de Grave (Principal Investment Manager Agrifood, Circular & Biobased Economy bij Invest-NL): “Nederland is goed gepositioneerd om de plastic afvalcrisis aan te pakken, gezien de sterke industriële infrastructuur, de toegang tot plastic afvalstromen en de infrastructuur voor chemische raffinage. De toegang tot voldoende schaalkapitaal binnen deze industrie is echter beperkt. Dit is met name het geval voor de geavanceerde recyclingindustrie, waar veel startende en opschalende bedrijven substantieel hoogrisicokapitaal nodig hebben.

Guy de Sévaux (Senior Business Development Manager Circular & Biobased Economy bij Invest-NL): “Invest-NL steunt het Circular Plastic Fund van Infinity Recycling als cornerstone investeerder omdat het van groot belang is om de verdere innovatie van de plastic recyclingindustrie mogelijk te maken, waar verschillende geavanceerde recyclingtechnologieën een enorme impact kunnen hebben op het aanpakken van die delen van de plastic afvalstroom die niet via mechanische technologieën kunnen worden gerecycled. Met de verbintenis van Invest-NL ten aanzien van dit fonds willen wij deze kwestie aanpakken en anderen motiveren om op soortgelijke wijze kapitaal toe te wijzen”.

Jeroen Kelder (Managing Partner bij Infinity Recycling): “We hebben de afgelopen anderhalf jaar intensief samengewerkt met Invest-NL en zijn zeer verheugd met hun commitment als onze cornerstone investor voor de first close van het Circular Plastic Fund.”

Jan Willem Muller (Managing Partner bij Infinity Recycling): “Met onze sterke investeringspijplijn van geavanceerde recycling technologie bedrijven, kijken we ernaar uit om onze eerste investeringen in de komende maanden af te sluiten en een positieve impact te hebben door deze bedrijven te voorzien van de toegewijde expertise met betrekking tot de duurzame commercialisering van hun technologieën.”

Invest-NL werd bijgestaan door Ingenhousz als juridisch adviseur.

Share Button