Moody’s lanceert nieuw platform om uitgebreide en bruikbare ESG-gegevens en inzichten te leveren

Bron
Moody’s

Moody’s heeft vandaag Moody’s ESG360™ gelanceerd, een gebruiksvriendelijk platform dat portefeuillebeheerders voorziet van door ESG-analisten geverifieerde scores en gemodelleerde ESG- en klimaatinformatie over particuliere en openbare bedrijven om duidelijkheid en vertrouwen te brengen in investeringsbeslissingen over environmental, social and governance (ESG) kwesties.

“Om de korte- en langetermijn impact van ESG- en klimaatblootstelling te begrijpen, hebben marktdeelnemers een holistische en betrouwbare kijk op risico’s en kansen nodig”, zegt Andrea Blackman, Managing Director – Global Head van Moody’s ESG Solutions. “De lancering van Moody’s ESG360™ toont onze toewijding aan het bieden van uitgebreide dekking om portefeuillebeheerders te helpen met vertrouwen duurzame beslissingen te nemen. Dekking is veel meer dan alleen een getal; het is een verbintenis om gedetailleerde en duidelijk gedefinieerde gegevens, scores en beoordelingen te leveren – allemaal geleverd via platforms die voldoen aan de behoeften van de klant.”

Moody’s ESG360™ stelt portefeuillebeheerders in staat om ESG-leiders en -laggers te identificeren voor verschillende thema’s, sectoren en regio’s, om de prestaties op portefeuilleniveau te monitoren en te rapporteren over een brede waaier van onderzoekslijnen en om belangrijke risicometrische gegevens te analyseren op zowel portefeuilleniveau als op het niveau van de entiteit. Alle datapunten worden duidelijk gelabeld met hun relevantie voor industriestandaarden en zijn traceerbaar naar hun bron.

Bij de lancering biedt Moody’s ESG360™ toegang tot Moody’s datasets voor fysieke en overgangsklimaatrisico’s voor een recent uitgebreid universum van 10.000 bedrijven wereldwijd. In de komende maanden zal het platform verder worden uitgebreid met Moody’s ESG-inzichten, waaronder een dekking van 300 miljoen publieke en private ondernemingen via een combinatie van gemodelleerde en door ESG-analisten geverifieerde scores.

De ESG-gegevens, -scores en -beoordelingen van Moody’s zijn gebaseerd op een dubbele materialiteitsbenadering die rekening houdt met zowel de financiële impact als de impact op de belanghebbenden, en bieden een uitgebreid overzicht van de ESG-prestaties van bedrijven, inclusief kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s). Dit maakt een unieke beoordeling mogelijk van de manier waarop bedrijven duurzame waarde kunnen creëren voor het milieu, de maatschappij en de belanghebbenden, en van de manier waarop bedrijven gepositioneerd zijn om hun blootstelling aan en respons op ESG-risico’s en kansen te beheren.

Naast Moody’s ESG360™ heeft Moody’s onlangs een platform voor bedrijven gelanceerd, Moody’s ESG360™ Connect, waarmee bedrijven gemakkelijk contact kunnen leggen met Moody’s over hun duurzaamheidsinformatie en kunnen zorgen voor een accurate weergave van hun ESG-gegevens, waardoor de gegevensdekking die in de ESG-oplossingen van Moody’s wordt opgenomen, uiteindelijk wordt uitgebreid.

 

Share Button