Cargors heeft €750K SEED investering binnengehaald voor bouw Europese transport gateway

Cargors heeft €750K SEED investering binnengehaald om Europa’s eerste gateway te bouwen die directe, neutrale en transparante business tussen vervoerders en verladers mogelijk maakt. Een complete metamorfose in de Europese markt voor vrachtvervoer over de weg, tech georiënteerd, duurzaam en disruptief. Dat is de oplossing die Cargors biedt door data analytics te gebruiken om “white spots” van vervoerders te reduceren en een door automatisering aangedreven gateway te creëren. Neutraal, transparent, directe lijnen en kostbare expediteurs uitsluiten, om zo een einde maken aan de hoge mate van fragmentatie die de industrie frustreert en vertraagt.

De huidige markt voor vrachtvervoer over de weg in Europa staat bekend om zijn lage transparantie, het ontbreken van de nieuwste technologie en het hoge niveau van tussenhandel. Als gevolg hiervan rijdt meer dan 40% van de vervoerders in Europa leeg en hebben extreem lage marges. Cargors heeft de doelstelling dit te veranderen: verladers kunnen hun transportnetwerk creëren en optimaliseren. Als direct resultaat financiële voordelen en voor al hun zendingen één centrale geautomatiseerde HUB.

Sinds de start van de pilot (MVP), juni 2021, heeft Cargors een enorme groei laten zien met “slechts” een 25K pre-seed investering. De reacties uit de markt zijn overweldigend positief, vanwege de herkenbare problemen en de oplossing die Cargors biedt. Meer dan 450 vervoerders en verladers zijn geregistreerd en zijn bereid om volgende stappen te ontdekken.

Najeeb Qazizada, oprichter en CEO, legt uit: “Binnen onze branche hebben we te maken met extreme capaciteitsproblemen en tegelijkertijd accepteren we lage marges. Dit is tegenstrijdig wanneer het algemeen bekend is dat veel vervoerders leeg rijden en capaciteit beschikbaar hebben. Door gebruik te maken van data analytics (bijv. carrier voorkeuren, specialisaties) zijn wij in staat om de beschikbare capaciteit zeer gedetailleerd in kaart te brengen en zo de puzzel stap voor stap te voltooien. Gedreven door data analytics is ons systeem in staat om automatisch de juiste vervoerders met de verladers te verbinden. Hierdoor zo creëren we een natuurlijke hub voor de verlader waar elk van hun transportroutes wordt afgehandeld door de meest geschikte vervoerder, waardoor de beschikbare capaciteit beter wordt benut en er duurzamer wordt gereden.”

Tim Bosman, mede oprichter en Director Business Development, vult aan: “De laatste tijd zien we veel nieuwe logistieke initiatieven, platformen lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten. Maar tot op de dag van vandaag missen al deze platforms de belangrijkste onderdelen om direct zaken te doen als ook je transport te structureren en te automatiseren. Cargors brengt de oplossingen waar de industrie op wacht. Gericht op de “white spots” van vervoerders om vervolgens partijen duurzaam te verbinden. We kunnen en zullen de sector veranderen; verladers hebben hun eigen producten, vervoerders hebben hun eigen wielen en/of directe speciale charters.”

Bosman vervolgt: “Er ligt een grote uitdaging voor ons, want veel vervoerders werken nog met verouderde en op maat gemaakte TMS-systemen en elke vervoerder heeft zijn eigen proces voor het aanvragen van offertes, het aanbieden van tarieven en het communiceren met klanten. Dit alles helpt de verladers niet. Verandering kost tijd, maar is noodzakelijk. Dat onze oplossing werkt is evident;

Najeeb Qazizada: “De kapitaalverhoging zal worden gebruikt om de groeiplannen van Cargors te ondersteunen, waaronder het vergroten van de klantenondersteuning, expansie en IT-middelen. Onze belangrijkste focus zal liggen op het verder integreren van ons netwerk van vervoerders, het automatiseren en standaardiseren van de hele reis voor vervoerders en verladers.”

 

 

Share Button