Verstegen en DM F&B Investments investeren in Freasy voor verdere uitrol duurzame diepvriesmaaltijden

Freasy, het Rotterdamse bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de online verkoop van kant-en-klare diepvriesmaaltijden, krijgt een kapitaalinjectie van 1 miljoen euro van Verstegen en DM F&B Investments. Met de investeerders wil het bedrijf de productie en online verkoop van Freasy’s gezonde, duurzame diepvriesmaaltijden verder uitrollen. Het bedrijf is nu actief in Nederland en België en gaat uitbreiden naar onder meer de Franse en de Duitse markt.

De markt voor duurzame en gezonde diepvriesmaaltijden voor bewust levende consumenten zit flink in de lift. De online verkoop, via de website Freasy.nl en via nieuwe partners, is in het afgelopen jaar verviervoudigd. Daardoor en door de expansie in nieuwe markten, is de totale omzet van Freasy in één jaar tijd vertienvoudigd.

Bedrijven

De voedingsmiddelenmarkt biedt steeds meer ruimte voor kant-en-klare diepvriesmaaltijden, merkt Eric Veeneman, mede-oprichter van Freasy. “Doordat de bereidings- en vriestechnologie en daarmee ook de kwaliteit van vriesproducten, de afgelopen decennia drastisch zijn verbeterd, zien steeds meer potentiële afnemers de voordelen van vriesmaaltijden.”

Eén van de nieuwe markten die Freasy aanboort, is de bedrijvenmarkt. “We leveren nu ook rechtstreeks aan bedrijven die hun medewerkers makkelijk en gezond willen laten eten. In die markt bieden we onder meer een goedkoop en aantrekkelijk alternatief voor het optuigen of extern inkopen van een eigen bedrijfscatering. Freasy biedt bedrijfskantines een breed menu aan gezonde en kwalitatief hoogstaande kant-en-klaarmaaltijden. De productie vindt buitenshuis plaats en de voedselverspilling is minimaal.”

Duurzaam

Ook resellers zien de voordelen van diepvriesmaaltijden. Voor hen zijn logistiek en voorraadbeheer vaak belangrijke argumenten om voor vriesvoeding te kiezen. Het feit dat er, in vergelijking met conventionele koel- en versmaaltijden, nauwelijks of geen voorraad verloren gaat, speelt daarbij volgens Veeneman een belangrijke rol. “Dat heeft op de eerste plaats een gunstige impact op de duurzaamheid van de voedselketen natuurlijk, maar zeker óók op de marges die de resellers maken op hun producten.”

In de consumentenmarkt is het Rotterdamse voedingsmiddelenbedrijf inmiddels samenwerkingen aangegaan met een breed scala aan partners die een rol spelen bij distributie en verkoop. Onder de nieuwe partners bevinden zich illustere namen als Crisp, Gorillas, ÜberEats en Spar.

Bewust leven

Freasy richt zich met kant-en-klaar-diepvriesmaaltijden op een publiek van bewust levende consumenten. Gezondheid en duurzaamheid zijn belangrijke drijfveren van kopers om voor hun producten te kiezen. “Diepvries- en kant-en-klaarmaaltijden schudden het imago af van ‘gemaksvoedsel’ dat alleen wordt genuttigd om tijd te sparen. Met onze maaltijden spreken we ook fijnproevers aan die, behalve smaak, ook gezondheid en duurzaamheid belangrijk vinden”, zegt Veeneman over zijn doelgroep.

Met de nieuwe investering heeft het bedrijf twee nieuwe partners aan boord gekregen, het Rotterdamse Verstegen Spices and Sauces en DM F&B Investments uit Heerenveen. “Beide partijen brengen, behalve kapitaal, ook veel kennis en ervaring mee om onze verdere expansie-ambities te ondersteunen”, aldus Veeneman.

Investeringspartners

DM F&B Investments heeft een lange traditie in de levensmiddelensector, vooral met investeringen in retail -en foodservicekanalen. De investeerder richt zich op vernieuwende concepten in de dranken- en levensmiddelenindustrie. Belangrijke aandeelhouders zijn PMH Investments en de familie Dijk van het familiebedrijf Oliehoorn, bekend van de Oliehoorn sauzen. PMH Investments is een onafhankelijke particuliere participatiemaatschappij, die zich richt op MKB-ondernemingen met een stevig groeipotentieel. “We hebben daarmee een actieve en ondernemende partner aan boord gekregen die, behalve als investeerder, óók als sparringpartner en verbinder meebouwt aan de expansie van Freasy”, aldus Veeneman.

Verstegen Spices and Sauces is een Rotterdams familiebedrijf dat al vier generaties in de voedingsmiddelenindustrie actief is. “Dit familiebedrijf kan er prat op gaan dat het alle schakels in de productieketens nog steeds zelf in handen heeft”, zegt Veeneman over de nieuwe partner. “Daarmee kan het bedrijf hoog inzetten op de duurzaamheidsbeginselen die ook tot de kernwaarden van Freasy behoren. Ook die kennis en ervaring delen we en draagt uiteindelijk ook bij aan de waarde die we samen creëren.” Freasy heeft afgelopen jaar een grote productiefaciliteit betrokken in het Rotterdamse Verstegen-complex.

Share Button