NN Group en PGGM ondertekenen Biodiversity Pledge

NN Group en PGGM hebben de Finance for Biodiversity Pledge ondertekend en zijn lid geworden van de Finance for Biodiversity Foundation. Wereldwijd hebben 111 financiële instellingen de Pledge ondertekend, een verbintenis om de biodiversiteit te beschermen en te herstellen via financiële activiteiten en investeringen. 

Biodiversiteit is de verscheidenheid van het leven op aarde. Verlies van biodiversiteit kan ecosystemen aanzienlijk verzwakken, met gevolgen voor zowel het menselijk leven als de economie. De ondertekenaars van de Pledge erkennen dat de biosfeer van de aarde steeds meer onder druk komt te staan en benadrukken de noodzaak om de biodiversiteit te beschermen en het verlies aan natuur om te buigen.

Dailah Nihot, lid van de raad van bestuur van NN Group: ‘Als bedrijf willen we bijdragen aan het welzijn van mens en planeet. Met de ondertekening van de Finance for Biodiversity Pledge zetten we een nieuwe stap om de bescherming en het herstel van biodiversiteit en ecosystemen via onze investeringen te bevorderen. Onze toetreding tot de Finance for Biodiversity Foundation stelt ons in staat samen te werken, kennis te delen en samen met andere ondertekenaars mogelijkheden voor collectief biodiversiteitsengagement te identificeren.

 

Share Button