Podcast Money Matters seizoen vier van start: in gesprek over de impact economie

Het vierde seizoen van de succesvolle podcast ‘Money Matters’ van Social Finance NL is van start. Host Ruben Koekoek wordt bijgestaan door een expertpanel met daarin onder meer Michel Scholte (Impact Institute & True Price), Sandra Phlippen (ABN Amro Bank), Jamy Goewie (Shaping Impact Group) en Björn Vennema (Social Finance NL). In de podcast draait het om de impact economie en bijbehorende actuele thema’s waaronder brede welvaart, Social Impact Bonds en greenwashing. Ook schuiven er regelmatig gasten aan die vanuit hun expertise en ervaring meepraten over een specifiek thema. Vanaf vandaag is de nieuwste aflevering met Jeroen Rijpkema, CEO van Triodos Bank, te beluisteren. In deze aflevering geeft Rijpkema antwoord op de vraag of reguliere banken nog wel bestaansrecht hebben.

Maatschappelijke impact de norm maken

Ruben Koekoek, host van Money Matters en directeur van Social Finance NL, over het belang van gesprekken over het investeren in impact en de transitie naar een nieuwe economie: “Geld houdt de wereld nog steeds draaiende, dat is een ding wat zeker is. Maar de wereld zou niet uitsluitend moeten draaien om het maken van puur financieel rendement. Die beweging komt steeds meer op gang en er gaan gelukkig steeds meer geluiden op voor een ander soort economie waarin impact centraal staat. Daarbij blijft sociaal investeren noodzakelijk voor onze maatschappij, maar ook een complexe puzzel waarbij de oplossing vaak op het snijvlak van publiek-privaat ligt. Met onze podcast willen we graag de wereld om ons heen inspireren en motiveren om ook aan de slag te gaan met het creëren van maatschappelijke waarde.”

Korte termijn denken moet plaats maken voor een lange termijn visie

In Money Matters gaat Koekoek aan de hand van de actualiteit in gesprek met een vast expertpanel dat bestaat uit: Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN AMRO), Michel Scholte (directeur True Pricing en Impact Institute), Jamy Goewie (partner Shaping Impact Group) en Björn Vennema, mede-oprichter Social Finance NL. Het expertpanel zoomt in op thema’s als de impact economie, de Miljoenennota, brede welvaart, greenwashing en impact investeren. Zo benadrukt Jeroen Rijpkema, CEO van Triodos Bank, in de nieuwste aflevering dat we niet meer moeten kijken naar de korte termijn waarbij men uitsluitend gericht is op financieel gewin.

Toonaangevende gasten

In eerdere seizoenen van de podcast Money Matters sprak Koekoek over een socialer financieringssysteem met experts waaronder Wouter Bos, Jeroen Dijsselbloem, Bernard ter Haar, Sandra Phlippen, Marilou Golstein Brouwers, Aart de Geus, Annemieke Roobeek, Kees Klomp, Sander Heijne en Barbara Baarsma.

Over Social Finance NL

Social Finance NL (SFNL) helpt organisaties bij het meten, financieren en vergroten van maatschappelijke impact. In de aanpak staan maatschappelijke waarde en impact voor de doelgroep centraal. SFNL is de katalysator van een resultaatgerichte manier van werken en financieren. Niet alleen door zelf een rol te spelen in projecten, maar ook door anderen te inspireren en mobiliseren om anders te gaan denken en werken. Hiervoor wordt samengewerkt met overheden, sociaal ondernemers en financiers. SFNL is tot stand gekomen met steun van het Oranje Fonds en ABN AMRO en maakt onderdeel uit van het internationale Social Finance Global Network. Social Finance NL is opgericht in 2018 en gevestigd in het SDG (Sustainable Development Goals) house in Amsterdam.

De podcast Money Matters wordt geproduceerd door Spraakmaker Media en mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO en Oranje Fonds.

 

Share Button