Maurice van Tilburg en Robert Metzke lid Advisory Board Viisi Hypotheken

Viisi Hypotheken zet met de toetreding tot de Advisory Board van Maurice van Tilburg en Robert Metzke een nieuwe stap. Met hun expertise wil het bedrijf zijn dienstverlening verder uitbreiden en werken aan duurzame hypotheekproducten.

Advisory Board

De Advisory Board van Viisi heeft als taak het bedrijf te begeleiden bij de zogeheten ‘three horizon strategy’. Daarbij is de eerste horizon marktleider in hypotheekadvies te worden in Nederland. Zelf hypotheken verstrekken, is de tweede. De derde horizon is om internationale speler te worden.

Nieuwe leden

Maurice van Tilburg is sinds 2020 Managing Director van Techleap.nl. Hij is voormalig CEO van Euronext Amsterdam en heeft ruim twintig jaar ervaring in de beurzensector. Robert Metzke is sinds 2017 Global Head Sustainability bij Philips en vervult sinds 2008 verschillende staffuncties bij dit bedrijf.

Maurice van Tilburg

Sinds 2020 is Van Tilburg Managing Director van Techleap.nl, dat de groei van Nederlands innovatieve tech startups en scaleups tot doel heeft. Hij werkt daar vanaf 2019.

In 1995 begon Van Tilburg bij de EOE Optiebeurs in Amsterdam. Hij heeft daarna verschillende leidinggevende posities vervuld bij Euroclear Nederland en Euronext. In 2015 werd Van Tilburg CEO van Euronext Amsterdam en vervolgens tevens operationeel verantwoordelijk voor alle Europese markten. Sinds 2019 werkt hij bij Techleap.nl.

Van Tilburg over zijn toetreding tot de Advisory Board: “Viisi blinkt uit in kwalitatief advies met uitzonderlijke aandacht voor medewerkers en klanten. Het fundament van het bedrijf staat stevig en is schaalbaar. Ik werk graag samen met het hele team en de founders aan de volgende stappen, zodat Viisi zijn dienstverlening verder kan uitbreiden.”

Robert Metzke

Sinds 2017 is Metzke Global Head Sustainability bij Philips, waar hij diverse staffuncties vervulde. Zo was hij onder meer Chief of Staff Innovation & Strategy. Metzke begon zijn carrière als consultant bij McKinsey (2004-2008).

Naast zijn werk bij Philips is Metzke lid van de Executive Board van Circularity Capital LLP en Board Member van de Philips Foundation (onbezoldigd). Sinds 2019 is hij lid van het Global Futures Council van het World Economic Forum.

De aandacht voor duurzaamheid binnen Viisi spreekt Metzke aan. “Consumenten hebben tegenwoordig de keuze uit duizenden duurzame producten. Maar op hypotheekgebied is er nog weinig te kiezen. Ik zou Viisi willen helpen bij het ontwikkelen van klimaatneutrale hypotheekproducten en zo een bijdrage willen leveren aan het vernieuwen van de financiële sector.”

Reactie Viisi

Tom van der Lubbe, co-founder van Viisi over de toetreding van Van Tilburg en Metzke tot de Advisory Board: “Dit is een bijzondere en betekenisvolle stap voor ons bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat de kennis, ervaring en gedrevenheid van Van Tilburg en Metzke ons zullen helpen de transitie naar hypotheekverstrekker te maken. Deze transitie is een voorwaarde om ons doel, de hypotheekmarkt CO2-neutraal maken, te bereiken.”

Foto: Maurice van Tilburg (l) en Robert Metzke (r)

Share Button