Rabo Investments neemt minderheidsbelang Nederlandse ontwikkelaar van grootschalige batterij-energieopslag GIGA Storage BV

Rabobank heeft via haar investeringstak Rabo Investments een minderheidsbelang genomen in de Nederlandse ontwikkelaar van grootschalige batterij-energieopslag GIGA Storage BV.

Dat maakten beide partijen op 22 december 2022 bekend. Dit kapitaal stelt GIGA Storage in staat om haar netwerk van grootschalige energieopslag verder uit te breiden. Hiermee draagt GIGA Storage bij aan een flexibel en duurzaam elektriciteitsnet in de Benelux.

GIGA Storage BV heeft, sinds de oprichting in 2018, twee projecten in gebruik genomen en daarnaast een projectenpipeline van 12.500 MWh opgebouwd. De operationele projecten in Lelystad hebben een capaciteit van 57 MWh, waarmee het op dit moment de grootste speler in Nederland is. De pipeline omvat projecten in zowel Nederland als België. Hierbinnen heeft GIGA Storage 420M Wh aan projecten die binnenkort gebouwd zullen gaan worden.

“GIGA Storage is een pionier in de grootschalige energieopslagindustrie in de Benelux. We zijn er trots op onze samenwerking met GIGA verder vorm te geven als investeerder. Hierdoor kunnen zij zowel hun batterijprojecten als het zelf ontwikkelde IT platform substantieel laten groeien om zo de verdere integratie van hernieuwbare energie in het Benelux-elektriciteitsnet te faciliteren”, aldus Francis Quint, Global Head of Rabo Investments.

“Met de Rabobank verwelkomen we de eerste formele investeerder aan onze aandeelhouderstafel. Tot dit moment hebben wij met verschillende informele investeerders – welke allen ook op een andere wijze hebben bijgedragen aan de waarde vorming van het bedrijf – maar ook met diverse crowdfunding-rondes het bedrijf gefinancierd. Met het marktpotentieel voor ons, geloven we dat een financiële partij doorslaggevend kan zijn voor het realiseren van onze doelstellingen.” aldus Ruud Nijs, CEO van GIGA Storage.

Share Button