Plug en play zonnepanelen ontwikkelaar Supersola gaat naar NPEX-effectenbeurs om aan de grote vraag te kunnen voldoen

Plug & Play zonnepanelen ontwikkelaar Supersola start vandaag een crowdfunding via de NPEX-effectenbeurs waar het € 950.000 aan obligaties uitgeeft tegen een jaarlijkse rente van 10%. Hiermee kan Supersola haar werkkapitaal vergroten en de productie minimaal verdrievoudigen waarmee de groei wordt versneld. Sinds de start van Supersola is de vraag naar Supersola’s altijd groter geweest dan het aanbod. 

Beleggers kunnen inschrijven op de obligatielening vanaf € 500, die vervolgens een notering krijgen aan de NPEX-effectenbeurs. De looptijd van de obligatie is maximaal 60 maanden.

Plug & Play-oplossing

Supersola biedt een zelf ontwikkeld en geproduceerd zonnepaneel dat direct klaar is voor gebruik. Binnen 15 minuten zelf te plaatsen op vrijwel elk plat dak of in de tuin. Julius Smith, oprichter van Supersola: “Met de Supersola krijgen bijna alle huishoudens de mogelijkheid om hun huis te verduurzamen en kan al met één zonnepaneel begonnen worden. De eenvoudige installatie vereist geen technische kennis, voorkomt duur installatiewerk en maakt het mogelijk het paneel mee te nemen als je gaat verhuizen. Het paneel is dus ook geschikt voor huurders, die meestal geen vaste zonnepanelen mogen installeren om hun energierekening te verlagen.”

Begin dit jaar won Supersola de CES Innovation Award in Las Vegas en de Goed Ontwerp prijs op de Dutch Design Weeks.

Eerdere financiering

Begin dit jaar haalde Supersola € 1 miljoen op bij ROM InWest, Techfundone en een aantal leden van De InvesteerdersClub. Hiermee heeft het de productiecapaciteit kunnen opschalen en langst wachtende retail klanten kunnen uitleveren.

Eind 2022 heeft Supersola een crowdfunding gedaan bij klanten en nauw betrokkenen. “Onze verwachting van de vorige crowdfunding is enorm overtroffen. Binnen anderhalve week stond de teller op het dubbele van het doelbedrag. We hebben de ronde voortijdig gesloten. Zeer succesvol dus. We hebben de vorige crowdfunding gebruikt als werkkapitaal om een nieuwe batch te produceren. Deze nieuwe crowdfunding gaan we gebruiken de jaarproductie minimaal te verdrievoudigen”, aldus Smith. Ook zijn EIT innoenergy en een aantal angel investors betrokken bij Supersola.

Meer informatie over de obligatielening is te vinden op: https://www.npex.nl/effectenbeurs/supersola/

Share Button