Van Lanschot Kempen versterkt Sustainable Equity-strategie met benoeming Huub van der Riet en Chong Peng

Van Lanschot Kempen Investment Management versterkt de Sustainable Equity-strategie met de aanstelling van Huub van der Riet als senior portfolio manager per 1 oktober en Chong Peng als portfolio manager per 15 september. Met deze aanstellingen committeert Van Lanschot Kempen zich verder aan de beleggingsstrategie waarin beleggen in hoogwaardige ondernemingen, die zich aantoonbaar inzetten voor de transitie naar een duurzame economie, centraal staan.

Huub van der Riet heeft 28 jaar ervaring in de financiële sector, waarvan de afgelopen 23 jaar bij Goldman Sachs Asset Management (voorheen NNIP, ING IM). Huub heeft vorm gegeven aan de impact strategieën van NNIP en was de afgelopen zeven jaar lead portfolio manager impact strategies. Van der Riet startte zijn carrière bij ABN Amro en Aegon. Chong Peng komt van APG Asset Management, waar zij vanuit een traineeship is doorgegroeid naar portfolio manager van de Focus Equity Strategy. Dit is een geconcentreerde langetermijnstrategie met een sterke focus op ESG.

Ivo Kuiper, hoofd van de Sustainable Equity-strategie: ‘We zijn verheugd dat Huub en Chong ons team komen versterken. Beiden hebben ruime ervaring, met daarbij een bewezen duurzaamheidstrackrecord. Met deze versterking zijn we goed gepositioneerd om de duurzaamheidsambities van onze klanten nog beter vorm te geven. Waarbij we met onze beleggingsstrategie bijdragen aan de overgang naar een duurzame economie, in combinatie met een solide rendement voor onze klanten.’

Share Button