Het grootste duurzame investeringsplatform van Nederland is klaar voor Europa

Partner

DuurzaamInvesteren.nl, het grootste duurzame investeringsplatform van Nederland, kan gaan uitbreiden in de Europese Unie. Om aan de regelgeving van de European Crowdfunding Service Provider Regulation (ECSPR) te voldoen is een overeenkomst gesloten met AFS Execution Services B.V., onderdeel van AFS Group (AFS). De samenwerking draagt bij aan de missie van DuurzaamInvesteren.nl om de duurzaamheidstransitie te versnellen.

CEO DuurzaamInvesteren.nl, Dennis Kromhout van der Meer: “AFS Group is dé partij voor ons die onze ambitie versterkt in het betreden van de Europese markt. Met ruim 170 jaar ervaring en ondernemerschap hebben zij een uniek kwalitatief netwerk ontwikkeld met diepgaande marktkennis in financiële- en milieubewuste oplossingen. Door onze krachten te bundelen met AFS bieden wij de professionaliteit die we bij DuurzaamInvesteren.nl nastreven; betrouwbare betalingssystemen, bescherming van onze klanten en gelden en effecten die worden veiliggesteld. Daarnaast wordt het in de toekomst ook mogelijk obligaties te verhandelen, wat betekent dat DuurzaamInvesteerders voortijdig hun obligaties kunnen verkopen of juist na sluiting van een propositie alsnog kunnen investeren. Dit maakt investeren in combinatie met het duurzame aspect, extra aantrekkelijk.”

ECSPR als startpunt voor samenwerking

De ECSPR heeft tot doel een op Europees hoog geharmoniseerd niveau van bescherming en informatievoorziening voor beleggers te waarborgen. Een van de vereisten van deze vergunning is werken met een Payment Service Provider en de gelden en/of effecten van geldvragers of investeerders veilig te scheiden van het vermogen van investeringsplatforms. Om aan deze vernieuwde Europese vereisten te voldoen, kiest DuurzaamInvesteren.nl voor samenwerking met AFS voor effectenbewaring en de afhandeling van de bijbehorende betaaldiensten, waarbij ABN Amro Clearing Bank N.V. (AACB) het betalingsverkeer verzorgt.

Grootste duurzame investeringsplatform

Hans van der Pouw, CFO van DuurzaamInvesteren.nl: “Duurzaam denken én daar naar handelen is essentieel om te werken aan de toekomst van morgen. In Nederland zijn we het grootste investeringsplatform voor particuliere beleggers met de volledige focus op duurzaamheid. Maar actief zijn in Nederland is niet voldoende. Door de samenwerking met AFS maken we het ook voor ondernemingen buiten Nederland gemakkelijker om toegang tot financiering te krijgen om daarmee hun innovatieve projecten te kunnen realiseren. Daarnaast verwachten we een grotere groep investeerders aan te trekken door het verhandelbaar maken van effecten. Een win-win, waardoor het voor ons duidelijk was dat AFS de geschikte partij is om Europa mee te betreden.”

Meerwaarde in financiële- en milieubewuste oplossingen

Hein Siemerink, CEO AFS Group: “DuurzaamInvesteren.nl is het eerste investeringsplatform met wie AFS Group een Europees samenwerkingsverband aangaat. Met 10 jaar ervaring hebben zij zich bewezen als een erkende en betrouwbare partij in het verstrekken van obligaties in Nederland en het versnellen van de duurzame transitie. Het financieringsplatform is een mooie toevoeging op onze financiële- en milieubewuste oplossingen. We dragen graag bij aan de missie van DuurzaamInvesteren.nl binnen Europa.”

Share Button