Heropening van de subsidie Circulaire ketenprojecten 2024

Het is officieel: de subsidie Circulaire Ketenprojecten gaat weer open in 2024! De regeling opent op 4 april en loopt tot 4 september 2024.

De Subsidie Circulaire ketenprojecten biedt mkb-ondernemers de kans om met hun keten circulaire projecten te realiseren in de product- of materiaalketen. Denk hierbij aan een circulair product, dienst of businessmodel.

Over de subsidie

Voor de e vijfde keer heropent de subsidie op 4 april 2024. Per aanvraag vergoedt de subsidie maximaal 50% van de kosten tot een maximum van € 20.000. De regeling helpt ondernemers in het mkb circulair te werken met hun keten.

De beoogde aanvragers willen met hun ketenpartners een product of dienst circulair ontwerpen of een circulair proces of businessmodel opzetten. De keten vraagt de subsidie aan als samenwerkingsverband en huurt een ervaren procesbegeleider in om de aanpak te stroomlijnen.

Budget en openstelling 2024

De subsidie bedraagt vijftig procent van de subsidiabele kosten van jou als ondernemer. Hier gaat het om je eigen kosten en de kosten om een procesbegeleider in te huren.

De subsidie is maximaal €20.000 per ondernemer in een circulair ketensamenwerkingsverband. In een circulair samenwerkingsverband werken minimaal 3 en maximaal 6 ondernemers samen.

In 2024 is het totaal beschikbare budget €4.750.000. Je kunt een aanvraag doen van 4 april 2024 om 9.00 uur tot 4 september 2024 tot 12.00 uur.

Terugkijken: webinar subsidie Circulaire ketenprojecten

Speciaal voor mkb-ondernemers met circulaire ambities organiseerde Het Versnellingshuis een webinar op dinsdag 22 maart 2022. Dus: wil jij vast informatie vergaren over deze subsidie? Kijk dit webinar terug en ontdek waar je zoal op moet letten bij het aanvraagproces.

Over de subsidie en Het Versnellingshuis

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat startte de subsidie in 2020 samen met Het Versnellingshuis vanuit de ambitie van het kabinet om naar een volledig circulaire economie in 2050 toe te werken. De subsidie Circulaire ketenprojecten ondersteunt mkb-bedrijven om die stap te zetten.

Op de hoogte blijven?

Via de website van RVO vind je meer details over de subsidie en kun je – eens geopend – je aanvraag indienen. Meer info over de laatste wijzigingen en de regeling volgt in 2024. Alle details tot nu toe bekend over de subsidie vind je in de Staatscourant.

Share Button