Climate tech startup Pickler haalt 500K op voor Emissiereductie in Verpakkingen

Bron
Pickler

Pickler, een onafhankelijke footprint software startup die verpakkingsbedrijven in staat stelt de impact van verpakkingen te berekenen, verminderen en delen, heeft 500K opgehaald in een nieuwe financieringsronde. De financieringsronde werd geleid door Shamrock Ventures, een venture capital fonds gespecialiseerd in investeringen voor duurzame technologie, en ondersteund door Pickler’s bestaande angel investor en early-stage startup investeerder APX.vc.

Pickler komt op een cruciaal moment voor de verpakkingsindustrie. Met een grote toename in bewuste consumenten en nieuwe EU-wetgeving zoals de Green Claims Directive en de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSDR), moeten veel producenten, distributeurs en retailers verplicht de milieu impact van complete verpakkingsportfolio’s aantonen.

Pickler lost het probleem op van het op grote schaal creëren en commercieel communiceren van betrouwbaar impact bewijs voor verpakkingen. De software past een toegankelijke Life Cycle Assessment (LCA) methodologie toe. Deze wordt gecombineerd met intuïtieve, verpakkingsgerichte voorspellende algoritmen en een dynamisch datasysteem dat dataveranderingen in de waardeketen direct weerspiegeld in de resultaten. Het maakt footprintberekeningen (LCA) mogelijk tegen een fractie van de huidige kosten en tijd, ook als men start met weinig leveranciersgegevens.Gebruikers van allerlei professionele achtergronden kunnen nu kosteneffectief de milieu-impact over de gehele levenscyclus van al hun verpakkingen berekenen, vergelijken en trots delen in hun sales en marketing.

Koen de Beer, co-founder van Pickler benadrukt: “Deze succesvolle financieringsronde in een uitdagend financieringsklimaat bewijst dat investeerders geloven in de business mogelijkheden van product footprint reductie in de komende 5 jaar. Samen met koplopers in de verpakkingsindustrie bewijzen we dat een transparant verhaal over de milieu-impact van hun producten resulteert in een positieve business case met een korte return on investment. Met deze investeringsronde kunnen we nog meer bedrijven in de verpakkingsindustrie helpen hun uitstoot in hun waardeketen effectief te verminderen.”

Tommy Hurley, managing partner bij Shamrock Ventures voegt hieraan toe: “Pickler’s unieke software en methode is hard nodig. We zijn verheugd om Pickler te ondersteunen in hun missie om de verpakkingsindustrie te helpen de 55% CO2-eq EU reductiedoelstelling te behalen voor 2030.”

Pickler voldoet volledig aan anti-greenwashing wetgeving zoals de EU Green Claims Directive en de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt. Daarnaast zorgt de samenwerking met de stichting Sustainability Impact Metrics (spin-off van de Technische Universiteit Delft) voor onafhankelijkheid en betrouwbaarheid van de methodologie, database en resultaten. Dit helpt gebruikers de risico’s van greenwashing in sales en marketing drastisch te verminderen.

Met Pickler, kunnen verpakkingsbedrijven nu correct gebruik maken- en profiteren van betrouwbare milieu inzichten in hun sales en marketingprocessen. Materialen, processen, producten of portfolios kunnen worden vergeleken, aangevuld door leveranciers en op vele manieren worden gedeeld. Zo kunnen gebruikers gemakkelijk aan klantvraag voldoen en zich van concurrenten onderscheiden door (potentiële) klanten in de vroegste stadia over impact te informeren. Het bevordert duurzame inzichten en actie in de hele waardeketen.

Over Pickler

Pickler is een in Amsterdams footprint softwarebedrijf dat volledig is gericht op verpakkingen. Bereken eenvoudig de milieu footprint van je verpakkingen, ongeacht de schaal. Help klanten te reduceren door de footprint van producten, materialen en processen te vergelijken en deel je resultaten vol vertrouwen met stakeholders in sales, marketing of je rapportage. Volledig in lijn met de Anti-greenwashing regelgeving.

Pickler is actief in Europa, Scandinavië, de VS, Azië en Australië.

Share Button