Vesteda geeft opnieuw groene obligatie uit

Bron
Vesteda

Vesteda heeft deze week haar derde groene obligatie uitgegeven. De obligatie van 500 miljoen euro heeft een looptijd van 8 jaar met een rentecoupon van 4%. ING trad op als Green Structuring Advisor, samen met ABN AMRO, Rabobank en SMBC als Joint Bookrunners. De obligatie krijgt een notering aan Euronext Amsterdam. Vesteda’s kredietrating van S&P is onlangs herbevestigd met A- en de nieuwe obligatie kreeg eenzelfde rating.

De opbrengst van de groene obligatie is bestemd voor woningen met een energielabel van minimaal A, woningen met een energieprestatieverbetering van minimaal 30% (minimaal energielabel C) en nieuwbouwwoningen met een energieprestatie die minimaal 10% beter is dan de drempel voor Nearly Zero-Energy Buildings (‘NZEB’). Vesteda rapporteert over de bestemming van de opbrengsten van deze groene obligatie en ook over de geschatte energiebesparingen en reductie van broeikasgasemissies.

“Vorig jaar behaalden we een wereldwijde toppositie in de Global Real Estate Sustainability Benchmark. Door onze focus op duurzaamheid komen we in aanmerking voor groene financieringen. Na onze inaugurele groene obligatie in 2019, een tweede in 2021, hebben we nu met succes onze derde groene obligatie uitgegeven, waarmee we onze financieringsstructuur verder in lijn brengen met onze ESG-strategie.” – Frits Vervoort, CFO

Share Button