Financiering van de overgang naar een betere toekomst met impactaandelen

In de ogen van NN Investment Partners (NN IP) is Impact Investing een manier waarop beleggers hun geld kunnen investeren in beursgenoteerde aandelen waarvan de producten en diensten maatschappelijke en milieu-uitdagingen aanpakken. Marina Iodice, Senior Portfolio Manager, Impact Equity bij NN IP bespreekt in de meest recente Market Talk podcast onder andere welke gebeurtenissen haar tot impactbeleggen hebben gebracht en hoe de Covid-19-crisis haar denken over maatschappelijke en milieu-uitdagingen heeft veranderd.

Impact Investing moet ook aantrekkelijke rendementen bieden, dit betekent niet dat het financiële rendement moet worden opgeofferd. Voor sommigen lijkt dit misschien te mooi om waar te zijn, maar zoals Marina uitlegt, “Als we naar bedrijven kijken, kijken we naar hoe ze impact kunnen creëren door middel van een aantal specifieke oplossingen, wat zijn de uitdagingen die ze aanpakken met hun producten of diensten.”

Een van die uitdagingen is de overgang naar hernieuwbare en koolstofarme energiebronnen. Investeren in deze overgang kan de vorm aannemen van investeren in offshore wind operators, die al hebben aangetoond dat ze positieve financiële rendementen kunnen genereren. Als het gaat om sociale uitdagingen, zou Impact Investing kunnen betekenen dat geïnvesteerd wordt in telecominfrastructuur in opkomende markten. Dit soort infrastructuur ondersteunt de digitalisering van de economie en leidt tot meer inclusieve groei. “We richten ons op waar de behoefte is en waar bedrijven echt een impact kunnen maken”, aldus Marina.

De volledige podcast is hier te horen (engelstalig).

Share Button