Worden Europese banken duurzamer door ESG en de nieuwe Taxonomie?

Groene Gesprekken is de podcast van de VVM, het netwerk van milieuprofessionals. In deze podcast staat ESG en de nieuwe EU Taxonomie centraal. ESG staat voor Environment, Social and Governance. Is dat het jongere broertje van SDG? We vragen het Emma de Leeuw en Jan Agterhuis van Triodos Bank. Presentatoren: Richard van Galen en Erik Reissenweber.

Taxonomie gaat hier niet over het herkennen van planten, maar het lijkt er wel wat op. Het is een classificatiesysteem voor de hele Europese Unie, waarmee bedrijven en organisaties getoetst kunnen worden hoe duurzaam hun investeringen zijn. Als je niet van afkortingen houdt, zet je dan schrap: ESG is niet de enige afkorting die langskomt. Wat te denken van SFDR, en NFDR? Maar geen paniek, Emma en Jan leggen het allemaal duidelijk uit.

Deze aflevering van Groene Gesprekken van VVM  is bijzonder: we bespreken een onderwerp dat zowel voor milieuprofessionals als financieel experts interessant is. Daarom maken we voor het eerst een co-productie! Dat doen we met Compliance Adviseert, de prijswinnende podcast over een eerlijker bankwereld.

 

Share Button