PRI: 60 biljoen aan beleggingen verduurzamen

Bron
P+

Met de kwantiteit zit het wel goed: 1500 beleggers wereldwijd die zich de afgelopen 10 jaar aan de Principles for Responsible Investment (PRI) hebben gebonden, samen goed voor een bedrag van 60 biljoen dollar. Nu nog de grote kwaliteitsslag, stelt de Nederlandse evaluator Steward Redqueen.

Wouter Scheepens van Steward Redqueen stelt het de volgende tien jaar wel zaak wordt dat al die grote beleggers ook daadwerkelijk dat onvoorstelbare bedrag van 19 nullen in duurzame beleggingen overzetten: “De daadwerkelijke integratie van verantwoord beleggen in kernprocessen mist nog diepgang.  De PRI en de aangesloten investeerders moeten nog een tandje bijzetten om deze verandering daadwerkelijk te realiseren.”

Lees het volledige artikel op de website van P+

Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van de PRI (Principles for Responsible Investment) werd Steward Redqueen gevraagd een onafhankelijk onderzoek doen naar de impact van de principles. De hoofdvraag van het onderzoek betrof wat de bijdrage is van PRI aan het mainstreamen van verantwoord beleggen (responsible investment).

Het rapport, getiteld “From Principles to Performance” werd op 15 april gepresenteerd tijdens een feestelijke bijeenkomst van de PRI in New York.

U treft het rapport hier  aan.

Share Button