Nieuwe energieleverancier maakt gebruiker producent duurzame energie

Vrijopnaam is een nieuwe energieleverancier die iedereen in staat stelt, ongeacht de woonsituatie, zelf zijn energie op te wekken. Met de zonnepanelen op afstand biedt vrijopnaam een nieuwe, financieel aantrekkelijke en eerlijke manier om bij te dragen aan de versnelling van de verduurzaming van energiewinning in Nederland. 

  • Eigen zonnepanelen op afstand
  • Toegankelijk voor iedere consument
  • Versnelt duurzame energieopwekking in Nederland

Bas Wijnen, directeur vrijopnaam licht toe: “Waarom zou je stroom kopen als je het zelf kunt opwekken? Wij leveren deopgewekte energie thuis af, zonder de winstmarge die traditionele partijen inhouden. Onze zonnepanelen vergen een beperkte investering vooraf en brengen de energierekening verder omlaag. Dat de zonnepanelen niet gekoppeld zijn aan je woning is voor veel consumenten een belangrijk voordeel; het houdt je flexibel bij verhuizingen, je kan ook meedoen als je geen eigen huis bezit of als je zonnepanelen op je dak niet mooi vindt.”

Klanten van vrijopnaam beginnen direct met het zelf opwekken van hun energie. Op dit moment beschikt vrijopnaam over zo’n 15.000 zonnepanelen in vier zonneparken in Nederland. Vrijopnaam garandeert een minimale opbrengst per jaar per paneel. Een doorsnee huishouden heeft zo’n veertien zonnepanelen nodig om geheel zelfvoorzienend te zijn.

Vrijopnaam investeert via haar coöperatie het volledige aankoopbedrag van een paneel in de aanleg van nieuwe zonneparken in Nederland. Zo draagt de consument direct bij aan nieuwe productie van duurzame energie in Nederland.Paneel voor paneel.

Over vrijopnaam

Vrijopnaam is een nieuwe en onafhankelijke energieleverancier die iedereen in staat wil stellen om zélf energie op te wekken. Het kopen van groene stroom leidt niet tot een verandering. Het uitkiezen van een bron verandert ook nauwelijks iets. Het is het her-verpakken van iets wat er al is. Daar waar de huidige energiewereld blijft hangen in het verkopen van energie aan de consument die daarmee afhankelijk blijft, maakt vrijopnaam het mogelijk voor iedere consument om eenvoudig zélf zijn energie op te wekken. Daarmee steek de consument de winstmarge van de energieproducent in zijneigen zak en draagt hij direct bij aan het opwekken van duurzame energie in Nederland.

De oprichters van vrijopnaam zijn Marc Kluytmans, Casper Hengst en Bas Wijnen. Ze hebben verschillende achtergronden en carrières, maar vonden elkaar in een gemeenschappelijk ideaal: het vinden van een oplossing die iedereen zelf in staat stelt om de transitie in de energiemarkt te versnellen.

Share Button