Panama Papers tonen het belang van duurzaamheid beleggers

Bron
RTL Z

Er is weer eens een nieuw schandaal in de bankensector: de Panama Papers. Voor de beleggers van Robeco is dit zeer relevant, het toont het belang van ESG. Banken kunnen reputatieschade oplopen en te maken krijgen met hoge boetes als blijkt dat ze betrokken zijn bij belastingontduiking. Dat heeft gevolgen voor de winstgevendheid en het vermogen om schulden af te lossen.

In het kort:

  • Belastingontduiking en -ontwijking zijn belangrijke ESG-factoren
  • Wij integreren deze factoren in onze analyse van aandelen en credits
  • Dit jaar gaan we de dialoog aan over verantwoord fiscaal beleid

Constructies voor belastingontwijking zijn niet illegaal. De vraag is of, en in welke mate, banken hun klanten bewust hebben geholpen bij het verbergen van vermogen voor de fiscus (belastingontduiking) of zelfs hebben meegewerkt aan het witwassen van geld.

Lees het volledige artikel

Share Button