ING benoemt Hans Biemans tot hoofd Sustainable Markets

ING Wholesale Banking heeft Hans Biemans benoemd tot Head of Sustainable Markets. Biemans is in deze nieuwe rol verantwoordelijk voor het creëren van nieuwe zakelijke kansen binnen de sector green bonds (groene obligatieleningen). Hij startte vandaag in zijn nieuwe functie en werkt vanuit ING in Amsterdam.  

Biemans komt van Rabobank, waar hij Head of Sustainability for Financial Markets was. Hij begon in 2002 bij de Rabobank als Senior Sustainable Business Development Manager, waar hij de  MVO-strategie van de bank heeft ontwikkeld en geïmplementeerd. In 2012 werd hij Head of Sustainability for Financial Markets. In deze rol coördineerde hij de introductie van de eerste groene obligatie van Rabobank en de groene RMBS voor Obvion, een dochteronderneming van de bank.

Als adviseur was Hans nauw betrokken bij het structureren en origineren van meer dan dertig groene, sociale en duurzame obligaties voor klanten en voor de Rabobank Impact Loan for sustainable SMEs. Biemans is Executive Board Member van de ICMA Green Bond Principles (GBP), voorzitter van de GBP Defining Green Work Stream en initiatiefnemer van de ICMA Social Bond Guidance.

In zijn nieuwe rol zal Biemans rapporteren aan Leonie Schreve, Global Head of Sustainable Finance bij ING Wholesale Banking en Romke van der Weerdt, Head of Capital Structuring en Liability Management bij ING Global Capital Markets. Hans brengt zijn expertise mee over de structurering van green bonds voor het bedienen van onze zakelijke klanten en van financiële instellingen die klant zijn van de bank. Dit past in de wereldwijde strategie van ING om onze duurzame financieringsactiviteiten versneld uit te breiden en om onze klanten te ondersteunen bij hun transitie naar een duurzame economie.

Leonie Schreve, Global Head of Sustainable Finance bij ING zegt: “Ik ben heel blij dat we Hans kunnen verwelkomen in zijn nieuwe rol bij ING. Zijn ervaring als originator en structureringsadviseur voor klanten op groene obligaties is een enorme aanwinst voor de duurzame financieringsactiviteiten bij ING, en we hebben vertrouwen in de groeikansen die hij het team zal brengen. Hij heeft een schat aan kennis en een bewezen track record opgebouwd bij het samenwerken met klanten als Alliander, FrieslandCampina, Starbucks, de Europese Investeringsbank en KfW.”

Share Button