ING en Investment Ready Program bundelen krachten voor duurzame ondernemers

ING wordt hoofdpartner van het Investment Ready Program. Het Investment Ready Program is een unieke accelerator voor duurzame ondernemers met schaalbare bedrijven. Zij bereiden zich in het programma voor op het vinden van investeringskapitaal. Op deze manier groeit het aantal Nederlandse duurzame ondernemingen die hun bedrijf verder laten groeien en zo hun duurzame impact te vergroten. ING Nederland heeft zich voor twee jaar aan het programma verbonden.

Kirsten Ottens – Manager MVO ING Nederland: “We geloven in de kracht van ondernemers. En we willen bijdragen aan de overgang naar een duurzame wereld. Duurzame ondernemers steken hun nek uit om met hun bedrijf die overgang echt te realiseren en verdienen het daarom om verder te groeien. ING is blij met de samenwerking met Impact Hub Amsterdam, vanwege haar uitgebreide community van duurzame ondernemers en de opgebouwde ervaring met accelerators, gericht op maatschappelijke uitdagingen zoals circulaire economie, duurzaam voedsel en duurzame energie. De ING zal de ondernemers ook ondersteunen door het beschikbaar stellen van diverse specialisten.”

Over het Investment Ready Program

Innovatieve, duurzame bedrijven met groeiambitie worden klaargestoomd voor het werven van een impact investering. Het programma is bedoeld voor impact ondernemers, waarvan het product zich reeds heeft bewezen en die in Nederland zijn gevestigd en die op zoek zijn naar EUR 200.000 tot EUR 2.000.000 aan investeringen. Het programma is gebaseerd op peer-to-peer learning, waarbij de deelnemende ondernemers naar hun bedrijf leren kijken door de bril van een investeerder.

Binnenkort begint de vierde editie van het Investment Ready Program in Nederland, gericht op het thema Circulaire Economie. Het programma start op 19 januari en eindigt op 19 mei 2017, wanneer de deelnemers zich presenteren aan een groep impact investeerders en fondsen.

Dertig bedrijven deden mee aan de eerdere edities. Zij hebben hun strategie aangescherpt, en hun netwerk uitgebreid met o.a. coaches en investeerders. Op dit moment hebben vele oud-deelnemers in hun investeringsbehoefte voorzien, met een totaalwaarde van zo’n 7 miljoen euro.

Impact Hub Amsterdam

Het Investment Ready Program is een initiatief van de Impact Hub Amsterdam, de social enterprise hub van Amsterdam. De Impact Hub Amsterdam bestaat uit een netwerk van ruim 600 duurzame ondernemers, adviseurs en investeerders. De Impact Hub Amsterdam biedt diverse trainingsprogramma’s aan voor de leden en andere duurzame ondernemers, om de impact van deze sociale en duurzame ondernemers te helpen vergroten. Impact Hub Amsterdam introduceerde het Investment Ready Program in 2012 in Nederland.

Impact Hub Amsterdam is blij met de samenwerking met ING, waardoor we in het Investment Ready Program de komende jaren weer tientallen impact ondernemingen naar een hoger niveau brengen.

 

 

Share Button