Jacco Minnaar benoemd als Managing Director bij Triodos Investment Management

Triodos Investment Management kondigt de benoeming aan van Jacco Minnaar als Managing Director per 1 juni 2017. Jacco Minnaar, momenteel bij Triodos Investment Management werkzaam als Director Energy & Climate, zal in zijn nieuwe rol de Raad van Bestuur van Triodos Investment Management gaan versterken op het gebied van Energy & Climate en Inclusive Finance. De Raad van Bestuur komt daarmee op vier bestuursleden en bestaat vanaf 1 juni naast Jacco uit Laura Pool (Managing Director Risk & Finance), Dick van Ommeren (Managing Director) en Marilou van Golstein Brouwers (Voorzitter van de Raad van Bestuur).

Jacco werkt al meer dan 20 jaar in de financiële sector. In 2006 is hij bij Triodos Investment Management begonnen, in eerste instantie als Senior Investment Officer, later als fondsmanager van Triodos Fair Share Fund en regiomanager Latijns-Amerika en Afrika. Sinds 2015 is hij als Director Energy & Climate binnen Triodos IM verantwoordelijk voor de business line Energy & Climate, van waaruit de duurzame energie beleggingen in Europa en opkomende markten worden gedaan. Jacco voegt een schat aan ervaring op het vlak van investeren, fonds management en business development toe aan de Raad van Bestuur van Triodos IM.

Jacco Minnaar: “Impact investing is een drijvende kracht achter de transitie naar een eerlijkere en duurzamere samenleving. Triodos Investment Management is een wereldwijd erkend leider op het gebied van impact investing en in de tien jaar die ik al voor deze organisatie werk ben ik bevoorrecht geweest om met de beste teams in de sector te werken. Ik kijk er naar uit om dat in mijn nieuwe rol voort te zetten en bij te dragen aan het continueren van de groei, performance en impact van deze unieke organisatie.”

Over Triodos Investment Management

Triodos Investment Management brengt beleggers die hun geld in willen zetten voor blijvende, positieve verandering samen met innovatieve ondernemers en duurzame bedrijven die precies daarmee bezig zijn. Op deze manier dienen wij als katalysator in die sectoren die een sleutelrol spelen in de transitie naar een eerlijker, duurzamer en menselijker wereld.

Onze zeer professionele beleggingsteams hebben in de 25 jaren waarin wij actief zijn als impactbelegger een enorme kennis opgebouwd over sectoren als Energie & Klimaat, Financiële Dienstverlening, Duurzame Voeding en Landbouw, Kunst & Cultuur en Duurzaam Vastgoed. Wij beleggen ook in beursgenoteerde ondernemingen die bovengemiddeld scoren op sociaal en milieugebied. Per eind 2016 bedroeg het vermogen onder beheer van Triodos Investment Management EUR 3,3 miljard.

Triodos Investment Management is wereldwijd actief als impactbelegger en een volledige dochteronderneming van Triodos Bank NV.

Share Button