ACTIAM N.V. benoemt Chief Investment Officer

ACTIAM N.V. heeft een nieuw directielid in haar bestuur opgenomen. Arnold Gast is per 1 juni 2017 gestart als Chief Investment Officer (CIO). Hij zal in deze rol verdere invulling geven aan het onderscheidende verantwoorde beleggingsbeleid van ACTIAM.

Hans van Houwelingen, CEO van ACTIAM: “We zijn verheugd met de komst van Arnold. Hij brengt een schat aan ervaring in de beleggerswereld met zich mee. Met zijn komst is onze directie compleet en zetten wij weer verdere stappen om onze nieuwe strategie, met een focus op internationale groei en met onze sterke verantwoorde beleggingsstrategie als basis, te verwezenlijken.”

Arnold Gast heeft een stevige staat van dienst in de vermogensbeheer industrie. Hij is bijna 20 jaar actief in de beleggingsmarkt. Zo was hij de afgelopen jaren als Manager bij Delta Lloyd verantwoordelijk voor het opzetten van de Investment Office. Bij hetzelfde bedrijf vervulde hij posities als Head of Credits & Co-head of Fixed-income en Portfolio Manager Credits. In de afgelopen 4 jaar was Gast ook board member van het European Private Placement Association en vervulde hij de rol van Chairman of the Investor Advisory Board bij het Delta Lloyd Mezzanine Fund. Eerder werkte Gast bij ABN Amro Asset Management en startte hij zijn professionele loopbaan bij Theodoor Gilissen Bankiers.

Arnold Gast is afgestudeerd in de monetaire economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en rondde zijn VBA opleiding af aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Het directieteam van ACTIAM bestaat per 1 juni 2017 uit Hans van Houwelingen (CEO), John Shen (CRO), Arnold Gast (CIO) en Dudley Keiller (CTO).

Share Button