Pensioenbelegger worstelt met duurzame toekomst

Bron
ABP

Zaterdag 27 mei 2017 verscheen in Het Financieele Dagblad een interview met Ronald van Dijk, belegger bij APG, de pensioenuitvoerder van ABP. Het artikel gaat over duurzaam beleggen en de uitdagingen die het met zich meebrengt.

ABP en APG lopen voorop met de verschuiving naar een duurzaam en verantwoord beleggingsbeleid. Maar zo’n nieuw beleid brengt veel werk met zich mee in de praktijk. Beleggers die gericht waren op rendement en risico, moeten nu bedrijven doorlichten op CO2-uitstoot, arbeidsomstandigheden en beloningsbeleid. ‘Het is een uitdaging, zeker bij de beleggingscategorieën waar nooit zo op duurzaamheid werd gelet, zoals bedrijfsobligaties en de investeringen op basis van computermodellen’, aldus Van Dijk.

Lees het artikel (pdf)

Meer informatie

Share Button