Itske Lulof benoemd tot Director Energy & Climate bij Triodos Investment Management

Triodos Investment Management is verheugd om bekend te maken dat Itske Lulof is benoemd tot Director Energy & Climate. Itske volgt met deze promotie Jacco Minnaar op, die per 1 juni 2017 is benoemd tot Managing Director bij Triodos IM. Itske, die momenteel fondsmanager is van Triodos Groenfonds, is per 1 september met haar nieuwe rol begonnen. Als Director Energy & Climate bij Triodos IM is zij verantwoordelijk voor het managen en ontwikkelen van bestaande en nieuwe investeringsactiviteiten in duurzame energie en infrastructuur. 

Met haar jarenlange ervaring in zowel duurzame energie als investment management, is Itske goed gepositioneerd om deze rol op zich te nemen. Ze is sinds 2010 fondsmanager van Triodos Groenfonds en was fondsmanager van Triodos Renewables Europe Fund van 2005 tot 2007. Itske Lulof heeft eerder gewerkt als Investment Manager Natuur & Milieu en Microfinance bij Stichting DOEN en als Business Development Manager en Country Director bij een ontwikkelaar van duurzame energie projecten in Oost-Europa. Itske is daarnaast nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van het SER energieakkoord in 2013 en is tevens voorzitter van het Beraad Groenfondsen; een samenwerkingsverband van alle Nederlandse groenfondsen en groenbanken. Ze heeft een sterke affiniteit met het vergroten van de financierbaarheid van niet-gangbare duurzame energieprojecten.

Itske Lulof: “Triodos heeft een uniek track record en kan bouwen op sterke relaties in de duurzame energiesector, zowel in Europa als in opkomende markten. Ik kijk er naar uit om samen met het Energy & Climate team deze relaties nog verder uit te bouwen. Door onze samenwerking met deze partners kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan het faciliteren van de zeer nodige energietransitie.”

Itske zal Triodos Groenfonds blijven managen totdat een nieuwe fondsmanager is aangesteld.

Share Button