RICS publiceert nieuwe versie richtlijn ‘Duurzaamheid en taxatie van commercieel vastgoed’

RICS in Nederland publiceerde gisteren de tweede, herziene versie van de professionele richtlijn ‘Duurzaamheid en taxatie van commercieel vastgoed’, die oorspronkelijk dateert uit 2013

Waarom een herziene versie?

Aanleiding voor de herziening van de richtlijn is het tempo waarin duurzaamheid doorwerkt in de waarde van commercieel vastgoed.

Ed Nypels, country manager RICS in Nederland: “Wij vinden deze richtlijn belangrijk en relevant, zowel voor taxateurs als voor opdrachtgevers. We verwachten dat deze vertaling taxateurs helpt bij het toepassen van de aanbevelingen in hun eigen praktijk.”

Aanbeveling

Hoewel de leden de aanbevelingen in de richtlijn niet hoeven te volgen, dienen ze daarmee wel rekening te houden. Waar aanbevelingen voor specifieke professionele taken worden gedaan, zijn deze bedoeld als ‘best practice’ (aanbevelingen die naar de mening van RICS aan een hoge standaard van vakbekwaamheid voldoen).

Download de Nederlandse vertaling van de wereldwijd geldende richtlijn (pdf)

Share Button