Internationale erkenning voor duurzaamheidsaanpak ABN AMRO in real estate sector

Deze week zijn de resultaten van het jaarlijkse ‘GRESB-assessment’ bekend geworden. Na een vierde plek vorig jaar, scoort ABN AMRO in 2017 de eerste plaats.

GRESB staat voor “the global real estate sustainability benchmark”. Het is een wereldwijde benchmark die meet hoe duurzaam financials zijn op het vlak van commercieel vastgoedinvesteringen en – financieringen. ABN AMRO neemt deel aan het GRESB Real Estate Debt Assessment.

Beleid en uitvoering langs de meetlat

In dit assessment wordt zowel gekeken naar het duurzaamheidsbeleid op het vlak van vastgoedfinancieringen als naar de uitvoering ervan. ABN AMRO scoort op beide vlakken goed. De afgelopen jaren heeft ABN AMRO veel initiatieven ontplooid om verduurzaming van commercieel vastgoed te stimuleren. Zo krijgen klanten tools aangeboden om verduurzamingskansen in kaart te brengen, is er extra financiering vrijgemaakt, zijn er groene obligaties gestructureerd en zijn er afspraken gemaakt met taxateurs om duurzaamheid integraal op te nemen in de taxatie.

Impact hebben op omgeving

Kees van Dijkhuizen, CEO ABN AMRO: “Enkele jaren geleden hebben we de ambitie neergelegd om de verduurzaming van commercieel vastgoed te stimuleren. Het is mooi om te zien hoe dit samen met onze klanten is vertaald in concrete initiatieven en nu resulteert in de eerste plek in het GRESB assessment. Na de goede score in de duurzaamheidsbeoordeling door RobecoSAM vorige week is ook dit een mooie erkenning voor de impact die we als bank willen maken op onze omgeving.”

Deze zomer heeft haar ABN AMRO haar ambitie op het vlak van verduurzaming van vastgoed verder verbreed. In 2030 wil de bank dat alle gebouwen die zij financiert, dus inclusief particuliere woningen en eigen kantoren, gemiddeld energie A-label hebben.

Leidende rol

Sander Paul van Tongeren, Managing Director GRESB: “We zien dat duurzaamheid onder financiers van commercieel vastgoed een steeds belangrijker thema wordt. ABN AMRO is een van de banken die hierin voorop loopt en een leidende rol heeft genomen.“

Share Button