VN stelt tabak gelijk aan wapenindustrie waardoor beleggen in tabak onverdedigbaar wordt

Tabaksbedrijven zijn net als de industrie voor controversiële wapens niet langer welkom bij het Global Compact Forum van de Verenigde Naties. Hierin komen bedrijven samen om aan de hand van Tien Principes van de wereld een betere plek te maken. De tabaksindustrie voldoet hier niet aan en tabaksbeleggingen zijn daardoor niet meer te verantwoorden.

Half juli zijn vertegenwoordigers van internationale bedrijven samengekomen in New York voor het UN Global Compact Forum. Dit is een bijeenkomst op initiatief van de Verenigde Naties, waarbij uiteenlopende bedrijven zich scharen achter tien universele principes. De VN roept bedrijven als het ware op om hun strategieën en bedrijfsvoering af te stemmen op universele waarden van mensenrechten, arbeid, milieu en anti-corruptie én om actie te ondernemen om maatschappelijke doelen te bereiken.

Lees het volledige artikel

Share Button