Centrale banken, waaronder DNB, slaan handen ineen voor duurzaamheid

Bron
DNB

Acht centrale banken en toezichthouders, waaronder De Nederlandsche Bank, gaan een samenwerkingsverband aan met het oog op de vergroening van het financiële systeem. Dit is gisteren bekendgemaakt op de World Climate Summit in Parijs.

Dit Network of Central Banks and Supervisors for Greening the Financial System bestaat uit de Banco de Mexico, de Bank of England, de Banque de France, de Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution, de Deutsche Bundesbank, de Monetary Authority of Singapore, de Finansinspektionen uit Zweden en De Nederlandsche Bank.

“Ik ben verheugd dat centrale banken de handen ineen slaan om zo gezamenlijk een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van het financiële systeem,” zegt Frank Elderson, directeur bij DNB.

De groep gaat op vrijwillige basis een bijdrage leveren aan het versterken van de inspanningen die nodig zijn om de klimaatdoelen van Parijs te halen. Het netwerk beoogt de rol van het financiële systeem te vergroten bij het verbeteren van de beheersing van klimaatrisico’s en waar mogelijk eventuele belemmeringen voor groene investeringen weg te nemen. Als onderdeel van dit initiatief organiseert DNB samen met de Franse en de Britse centrale bank een congres voor internationale toezichthouders op 6 april in Amsterdam.

Share Button