De manieren om zonnepanelen te financieren als bedrijf

Zonnepanelen op het bedrijfspand is een mooie kans om duurzaam te ondernemen, zo zelf groene stroom op te wekken en daarmee de energiekosten te verlagen. Zakelijk zonnepanelen financieren kan op veel manieren. Afhankelijk van de situatie kan er voor elke optie worden gekozen, en soms is er een combinatie van financieringsvormen mogelijk. Het kopen van zonnepanelen is vaak uitdagend omdat de eenmalige investering hoog is. Ondanks de positieve business case voor zonne-energie, zal door de hoogte van het initiële investeringsbedrag, er vaak extern kapitaal moeten worden aangetrokken. Zonnepanelendelen heeft de financieringsopties voor zonne-energie op een rij gezet.

1. EIGEN VERMOGEN

2. FINANCIERING OP DE EIGEN BALANS

3.PROJECTFINANCIERING VOOR PROJECT B.V.

3A. PROJECTFINANCIERING VIA BANK

3B. PROJECTFINANCIERING VIA FONDS

3C (ACHTERGESTELD) VERMOGEN VIA CROWDFUNDING

DAK VERHUREN VIA EEN ESCO

Lees het volledige artikel

 

Share Button