Ronald Wuijster spreekt tijdens FT Climate Finance Summit over duurzaam investeren

Bron
APG

Tijdens de Climate Finance Summit van The Financial Times die afgelopen dinsdag (6 februari) werd gehouden in New York, was Ronald Wuijster, CEO van APG Asset Management, een van de hoofdsprekers. Ook had hij een gesprek met voormalig Vice President van de Verenigde Staten, Al Gore.

Wuijster sprak over het beleid en de overtuiging dat APG als pensioenbelegger moet bijdragen aan een duurzame toekomst. Want, zo zei Wuijster: “Laten we eerlijk zijn, het is goed om een ​​pensioen te hebben, maar het is moeilijk om ervan te genieten als je huis onder water komt te staan ​​als gevolg van klimaatverandering, of als je je zorgen maakt over de toekomst van je kinderen en kleinkinderen. Fiduciaire plicht is voor ons het creëren van financiële waarde, maar ook het creëren van duurzame waarde op de lange termijn.”

In zijn lezing behandelde Wuijster enkele voorbeelden van het duurzame beleggingsbeleid van APG, zoals de actieve dialoog met de bedrijven waarin wordt geïnvesteerd, echt groene investeringen en de wijze waarop risico’s van klimaatverandering worden gemanaged in APG’s investeringsbeslissingen. Basis hiervoor is het beleid van APG waarbij niet alleen wordt gekeken naar rendement, risico en kosten maar ook naar duurzaamheid en verantwoord ondernemerschap. In 2020 wil APG voor minimaal 58 miljard euro aan beleggingen hebben die niet alleen financieel aantrekkelijk zijn maar ook bijdragen aan de VN-doelen.

Al Gore

Ook had Wuijster een gesprek met voormalig Vice President Al Gore. In 2004 was Gore mede-oprichter van Generation Investment Management. Een lange termijn duurzame investeerder met ruim 18 miljard Dollar onder beheer. In een klein half uur bespraken beide duurzame investeerders hun aanpak en best practices. Met als gedeelde ambitie voorop te kunnen blijven lopen in duurzaam beleggen.

Share Button