Mercurius Vermogensbeheer lanceert Junior Beleggen: duurzaam vermogensopbouw voor kinderen

Mercurius Vermogensbeheer introduceert met Junior een nieuw concept gericht op vermogensopbouw voor kinderen. Het initiatief biedt (groot)ouders de mogelijkheid om te bouwen aan een duurzaam vermogen voor de volgende generatie. Junior belegt de toevertrouwde middelen actief en duurzaam en onderscheidt zich door het aanbieden van een aantal unieke maatwerkoplossingen.

Door middel van een schenkingsdocument biedt Junior de mogelijkheid om voorwaarden aan de schenkingen te verbinden. Het uitstellen van de leeftijd waarop het kind over het geld kan beschikken, is er daar één van. Of bijvoorbeeld een maandelijkse uitkering uit de rekening van het kind als het gaat studeren. In de nabije toekomst zal Junior ook de mogelijkheid bieden om periodieke stortingen te verzekeren voor als de (groot)ouders er onverhoopt niet meer voor kunnen zorgen.

De drijvende krachten achter Junior zijn Mercurius-oprichter Koen Bender en Martine Niermans van Q10 Consultancy. Bender over het nieuwe initiatief Junior: ″Wij merkten bij onze relaties van Mercurius Vermogensbeheer de behoefte aan een passende oplossing voor vermogensopbouw voor hun (klein)kinderen. In mijn zoektocht, ook voor mijn eigen kinderen, kwam ik wel producten tegen, maar die voldeden niet aan ons idee. Vanuit deze gedachte hebben wij Junior gelanceerd.″

De stortingen op de rekening van het kind worden belegd in een aantal zorgvuldig geselecteerde beleggingsfondsen met een sterke performance. Zo wordt er vermogen opgebouwd. Martine Niermans: “Het is heel logisch om voor (jonge) kinderen te beleggen. Ze hebben vaak een lange horizon en het is heel mooi om kinderen een goede financiële start te geven als ze als jonge volwassenen hun eigen leven vorm gaan geven. Junior is een soort Zilvervloot-rekening, maar dan verbeterd.”

Starten kan met 1.000 euro en een maandelijkse inleg van 50 euro. Instappen kan zodra het kind geboren is. Het risico wordt afgebouwd na het veertiende levensjaar.

Meer informatie over Junior Beleggen is te vinden op www.juniorbeleggen.nl.

Noot: Koen Bender geeft op navraag aan dat de wijze waarop duurzaamheid in het beleggingsbeleid van Junior is vormgegeven nog verder zal worden toegelicht en onderbouwd op de website. Daar is nu nog niet iets van terug te vinden.

Share Button