Pymwymic kondigt Van Lanschot als investeerder aan

Vandaag kondigt Pymwymic aan dat Van Lanschot gaat investeren in het Pymwymic Healthy Ecosystems Impact Fund. Van Lanschot wil met deze stap het investeren in duurzame doelen op grotere schaal bevorderen, een gebied waar Pymwymic al meer dan 20 jaar ervaring in heeft. Beide organisaties zijn onderdeel van de groeiende gemeenschap van bedrijven en individuen die bijdragen aan investeringsoplossingen met een positieve impact op mens en milieu.

Complementaire samenwerking

Richard Bruens, lid Executive Board Van Lanschot Kempen, verantwoordelijk voor Private Banking: ‘In ons beleggingsbeleid speelt duurzaamheid een belangrijke rol en ook bij onze klanten komt de wens om maatschappelijk rendement te maken steeds meer voor. In dit kader hebben wij vorig jaar de Impact Investing propositie ontwikkeld. Deze investering in het Pymwymic Healthy Ecosystems Impact Fund is een mooie kans om onze kennis en ervaring op het gebied van impact investing verder te vergroten.’

Van Lanschot investeert € 500.000 in het Pymwymic Healthy Ecosystems Impact Fund. Pymwymic kan met deze investering van Van Lanschot meer impact ondernemingen ondersteunen.

Duurzame veranderingen komen van het bedrijfsleven

Impact ondernemingen hebben als hoofddoel om problemen als milieuvervuiling, klimaatverandering en slechte leefomstandigheden op te lossen. Dit type bedrijf streeft ook financieel rendement na en is niet afhankelijk van giften, waardoor het ook op de lange termijn het werk kan blijven voortzetten. Voorbeelden van zulke ondernemingen zijn Fairphone, die met een eerlijke productieketen duurzame mobiele telefoons maakt, en !nspiraFarms, dat gekoelde duurzame opslagoplossingen biedt aan groeiende agrarische bedrijven in Afrika en Latijns Amerika.

Share Button