Hans Op ‘t Veld wordt head of Responsible Investment PGGM

​PGGM heeft Hans Op ‘t Veld (44 jaar) per 1 mei benoemd tot head of Responsible Investment (RI).

Hij gaat leiding geven aan het team en rapporteert aan de CIO’s van PGGM Vermogensbeheer. Op dit moment neemt CIO Private Markets Frank Roeters van Lennep de taken waar als Head of Responsible Investment.

Hans Op ‘t Veld is sinds 2007 werkzaam bij PGGM en is momenteel als head of Listed Real Estate verantwoordelijk voor de beursgenoteerde vastgoedbeleggingen van PGGM. Tevens is hij Fund Manager van het PGGM Listed Real Estate Fund, met een beheerd vermogen van EUR 11 miljard. Verder is hij Research Fellow bij de Amsterdam School of Real Estate en bestuurslid van de European Public Real Estate Association (EPRA).

PGGM´s Responsible Investment team is verantwoordelijk voor de verankering en doorontwikkeling van het duurzaamheidsbeleid van PGGM. Uitgangspunt hierbij is dat PGGM voor de klanten zowel financieel als maatschappelijk waarde kan toevoegen. Ondermeer door actief aandeelhouderschap en het meewegen van duurzaamheidsfactoren in de beleggingsbeslissingen waardoor beleggingen ook op lange termijn goed renderen.

Frank Roeters van Lennep: ,,We zijn heel verheugd met de stap die Hans Op ’t Veld zet vanuit de beleggingspraktijk naar het team Responsible Investment. Verantwoord beleggen is onontbeerlijk geworden in de beleggerswereld, en PGGM heeft daar vanuit deze afdeling een belangrijke bijdrage aan geleverd. Onze klanten zullen de komende jaren behoefte hebben aan goede ondersteuning in het maken en onderbouwen van nieuwe keuzes voor verantwoord beleggen. We vertrouwen deze belangrijke verantwoordelijkheid graag toe aan Hans.’’

Share Button