WDP haalt 100 miljoen op met uitgifte green bond

De beursgenoteerde Belgische logistieke belegger WDP heeft met de uitgifte van een zogenoemde green bond 100 miljoen euro opgehaald. Dit maakte de ontwikkelaar van logistiek vastgoed vrijdag bekend. Daartoe sloot WDP een overeenkomst met één Amerikaanse investeerder.

De bond werd geplaatst voor een periode van 11 jaar en met een coupon van 2,62 procent.

De opbrengst zal WDP louter aanwenden voor de financiering of herfinanciering van daarvoor in aanmerking komende duurzame activa van de onderneming.

“Het feit dat we een financiering met lange looptijd, namelijk een looptijd van meer dan 10 jaar, kunnen realiseren bij een internationaal gerenommeerde investeerder, betekent opnieuw een mijlpaal binnen de financieringsstrategie van onze onderneming”, zei CFO Mickael Van Hauwe in een toelichting. Ook benadrukt de uitgifte volgens Van Hauwe het “solide”kredietprofiel van WDP.

Share Button