Oneplanetcrowd maakt impact inzichtelijk met SDG’s

Door te investeren in duurzame en sociale projecten maakt crowdfunder Oneplanetcrowd een positieve impact op de wereld. Sinds de oprichting van Oneplanetcrowd heeft Oneplanetcrowd 30.000 investeerders, 30 miljoen euro geïnvesteerd in ondernemers die het verschil maken. Om te laten zien op welke gebieden de ondernemers op dit platform hun positieve impact leveren, wordt de impact van de crowdfundprojecten aangeduid aan de hand van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s)*. Oneplanetcrowd gebruikt de SDG’s daarnaast om de ontwikkeling van haar missie (het versnellen van de transitie naar een duurzame economie) nog beter inzichtelijk te maken.

Impact Oneplanetcrowd in 2017

Dit is de impact die Oneplanetcrowd in 2017 met de deelnemers gemaakt heeft:

*Sustainable Development Goals: Werelddoelen voor duurzame ontwikkeling
De SDG’s zijn door de Verenigde Naties (VN) opgesteld en vormen voor de 193 lidstaten de ontwikkelingsagenda tussen 2015-2030. De VN, de Europese Unie, de Nederlandse overheid en verschillende maatschappelijke organisaties rapporteren hun voortgang aan de hand van de SDG’s. Om uniform de impact thema’s uit te dragen communiceert Oneplanetcrowd, als bewoner van het SDG House in Amsterdam dus ook de SDG’s.

Oneplanetcrowd gelooft dat de doelen voor duurzame ontwikkeling versneld behaald kunnen worden door extra in te zetten op de financiering van duurzame ondernemingen en projecten. Laten we er samen voor zorgen dat we nog veel meer ambassadeurs van deze missie weten te binden aan Oneplanetcrowd. Together we fund the future!

Share Button