ABN AMRO geeft derde groene obligatie uit

ABN AMRO heeft op 11 april een derde groene obligatie geplaatst. Het gaat om een obligatie met een looptijd van 7 jaar en een totaal volume van EUR 750 miljoen.

De onderliggende groene activa van de obligatie zijn hypotheekleningen voor duurzame woningen en financieringen voor windenergieprojecten op zee. De obligatie is voor 80% geplaatst bij groene investeerders. Er was in de markt veel interesse voor de obligatie. In totaal werd er door investeerders voor ruim EUR 1,25 miljard ingetekend.

De obligatie is uitgeven onder ABN AMRO haar vernieuwde Green Bond Framework. Danielle Boerendans van ABN AMRO Treasury: “Investeerders zoeken naar mogelijkheden om groen te beleggen. Deze obligatie heeft in de structuur alle actuele ‘groene’ waarborgen die de markt van belang acht.”

ABN AMRO gaf eerder groene obligaties uit in 2015 en 2016. De bank structureert ook groene obligaties voor klanten. Onlangs werd ABN AMRO verkozen tot lead manager of the year voor groene obligaties voor banken.

Share Button