Brouwerij De 7 Deugden duurzamer dankzij provinciaal fonds

Zowel voor brouwerij De 7 Deugden als de provincie Noord-Holland zijn duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Daarom heeft het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) een lening verstrekt om de brouwerij duurzamer te maken. Het geld is onder andere besteed aan zonnepanelen die op het nieuwe pand zijn geplaatst. Op vrijdag 11 mei werd de nieuwbouw feestelijk geopend.

Maatschappelijke missie

De 7 Deugden werkt vanuit een duidelijke maatschappelijke missie. Dat komt onder meer tot uiting in het bieden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dankzij de lening van PDENH geeft De 7 Deugden nu ook invulling aan duurzaamheidsambities. De brouwerij van De 7 Deugden is nu gehuisvest in duurzame nieuwbouw. “Wij willen maatschappelijk, sociaal en ecologisch verantwoord werken. Dankzij de bijdrage van PDENH kunnen wij deze ambitie waarmaken en verhogen we direct de duurzaamheid van ons pand. Met de bijdrage plaatsen we onder meer zonnepanelen. Ook werken we met CO2-neutraal geproduceerd beton”, stelt eigenaar Garmt Haakma.

Stimuleren duurzaamheid
De verantwoorde werkwijze van De 7 Deugden en de doelstellingen van provinciaal fonds PDENH sluiten naadloos op elkaar aan. PDENH directeur Bart Blokhuis: “PDENH ondersteunt duurzaamheid in het Noord-Hollandse bedrijfsleven in de breedste zin van het woord. De 7 Deugden werkt vanuit eenzelfde brede kijk op duurzaamheid.” Gedeputeerde Duurzaamheid Jack van der Hoek: “Bij dit bedrijf zijn zowel sociale, economische als ecologische principes leidend in de bedrijfsvoering. Met deze lening leveren we een directe bijdrage aan arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt én aan CO2-reductie.”

Over het fonds
Het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland is een investeringsfonds voor gevestigde en startende bedrijven en projecten, die zich richten op energietransitie, duurzame mobiliteit en circulaire economie en die daarmee bijdragen aan de duurzame economie in Noord-Holland. Ook andere duurzame innovaties kunnen in aanmerking komen voor een investering. Het fonds is opgericht en gefinancierd door de provincie Noord-Holland en wordt beheerd door KplusV en StartGreen Capital.

Over De 7 Deugden
Brouwerij De 7 Deugden is een onderneming die is opgericht om werkgelegenheid te creëren voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. De Amsterdamse bierbrouwer De 7 Deugden brouwt op vaste basis zeven verschillende bieren.

Share Button