GoodFuels krijgt groeikapitaal van Social Impact Ventures

Social Impact Ventures investeert in GoodFuels, pionier en marktleider in duurzame biobrandstoffen voor scheepvaart en zwaar wegverkeer. De investering geeft een boost aan productontwikkeling en versnelt de internationale groei. Hiermee verwachten Social Impact Ventures en GoodFuels een significante bijdrage te leveren aan een versnelde transitie naar schone, fossielvrije brandstoffen. Met een reductie in CO2-emissies en een verbetering van de luchtkwaliteit tot gevolg, belangrijke onderdelen van de wereldwijd afgesproken “Sustainable Development Goals” (SDGs).

Helmer Schukken, Partner van Social Impact Ventures: “De fossielvrije brandstoffen van GoodFuels zijn één van de weinige oplossingen om de komende 10 jaar de C02-emissies en luchtverontreiniging van de vervuilende scheepvaartindustrie fors terug te brengen. De International Maritime Organisation heeft deze noodzaak recentelijk bekrachtigd. GoodFuels en haar toonaangevende GoodShipping programma zijn perfect gepositioneerd om wereldwijd leiding te geven aan de transitie. Als Social Impact Ventures zijn we trots om, samen met een zeer professioneel en gedreven team, deze doelstelling met grote impact waar te gaan maken”.

Dirk Kronemeijer, CEO GoodFuels: “Social Impact Ventures paste simpelweg het best bij de ambitieuze missie waar wij samen met onze klanten en partners voor staan. Deze investering gaat ons een geweldige impuls geven in het terugdringen van fossiele brandstoffen in de transportsegmenten die de komende 10 jaar nog sterk afhankelijk zullen zijn van vloeibare brandstoffen in reguliere en hybride verbrandingsmotoren.”

Share Button