Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) en DOEN Participaties investeren in Volgroen

Een bedrijf voorzien van ledverlichting, zonne-energie of andere besparingsmaatregelen zonder directe noodzaak duizenden euro’s te investeren. Dat kan via het slimme leaseconcept van Volgroen. Om de organisatie te versterken en de activiteiten verder uit te breiden, investeren het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) en DOEN Participaties in Volgroen.

Dankzij deze investering krijgt Volgroen een forse impuls. Hierdoor kunnen nieuwe duurzaamheidsmaatregelen – zoals duurzame warmte en elektrische laadpalen – aan het aanbod van Volgroen worden toegevoegd. Naast de directe investering in Volgroen, komt er voor Volgroen-klanten in Noord-Holland aparte financiering beschikbaar vanuit PDENH.

Versnellen energietransitie

Emiel van Sambeek en Jan Willem Martens richtten Volgroen op in 2011. Van Sambeek: “In 2014 zetten we met Volgroen de stap om kant-en-klaar-financiering aan te bieden voor individuele energiebesparingsmaatregelen in Nederland. En met succes. Al meer dan 470 ondernemers door heel Nederland hebben we geholpen hun bedrijf te verduurzamen en zo kosten te besparen. Dankzij de financiering van DOEN Participaties en PDENH kunnen we dit uitbouwen en opschalen. Zo zien we op dit moment veel vraag naar financiering van duurzame warmte zoals biomassa en infraroodverwarming.”

Fondsmanager bij PDENH, Anthony Viellevoije: “Volgroen stimuleert ondernemers om te verduurzamen en versnelt de implementatie van energiebesparingsmaatregelen door laagdrempelige financiering voor projecten aan te bieden. Daarmee heeft het bedrijf een unieke positie in de markt. Als fonds zien we Volgroen als een belangrijke schakel om de transitie naar schone energie in Noord-Holland te versnellen.” Gedeputeerde Jaap Bond van de provincie Noord-Holland: “Het is goed om te zien dat verduurzaming dankzij Volgroen toegankelijker wordt voor het MKB. Het versterkt de positie van het MKB, hun innovatiekracht en daarmee de economie in onze provincie. Daar komt bij dat Volgroen meehelpt de energietransitie te versnellen.”

Wouter van Westenbrugge, investment manager bij DOEN Participaties: “Het stimuleren van energiebesparing en duurzame energie zijn belangrijke onderdelen van het versnellen van de energietransitie. DOEN is al sinds 2016 betrokken bij Volgroen. Mede dankzij onze steun heeft het bedrijf zijn snelle groei kunnen realiseren en wij helpen de onderneming graag hun producten verder uit te breiden, zodat het voor MKB-ondernemers nog aantrekkelijker wordt om te verduurzamen.”

Share Button