Fanny Ruighaver benoemd tot Head Business Development Benelux van responsAbility

responsAbility Investments, een vooraanstaande impactbelegger met speciale focus op de opkomende markten, heeft zijn aanwezigheid in Nederland, België en Luxemburg onlangs versterkt met de benoeming van Fanny Ruighaver per 1 juni 2018 tot Head of Business Development Benelux. De Benelux-regio heeft van oudsher een sterke affiniteit met ontwikkelingsgerelateerde beleggingen.

responsAbility is een gespecialiseerde ontwikkelingsgerichte beleggingsonderneming die in 2003 is opgericht en inmiddels USD 3 miljard aan vermogen onder beheer heeft voor institutionele beleggers (40%), retailbeleggers (40%) en staatsinvesteringsfondsen (20%).

responsAbility beheert 15 beleggingsvehikels in private debt en private equity en bedient daarmee meer dan 540 ondernemingen in 90 landen die actief zijn in de sectoren inclusieve financiering, duurzame landbouw en hernieuwbare energie.

Al onze maatschappelijk verantwoorde beleggingen zijn zorgvuldig geselecteerd om beleggers niet alleen een marktconform financieel rendement maar ook ontwikkelingsimpact te kunnen bieden, in overeenstemming met de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Fanny Ruighaver is afkomstig van Candriam Investors Group. Zij brengt meer dan 15 jaar ervaring mee op het gebied van ESG- en impactbeleggingen, die zij onder meer heeft opgedaan bij de Nederlandse impactbeleggingsinstellingen Triodos en Oikocredit. Zij is dan ook uitermate goed op de hoogte van de behoeften en wensen van impactbeleggers.

In een nadere toelichting op deze benoeming meldt CEO Rochus Mommartz van responsAbility: “Van oudsher vervult de Benelux een voortrekkersrol op het gebied van impactbeleggingen. Op deze markt bestaat veel belangstelling voor onze beleggingsproducten, vooral van institutionele beleggers. We hebben er vertrouwen in dat we met een sterkere aanwezigheid op deze belangrijke markt meer impactbeleggers mogelijkheden kunnen aanreiken om beleggingskapitaal aan te trekken voor beleggingen die niet alleen rendement, maar ook een duurzame ontwikkelingsimpact bieden.”

 

Share Button