DuurzaamInvesteren grootste crowdfunder voor ondernemers in eerste helft 2018

In de eerste helft van 2018 is in Nederland 154 miljoen euro via crowdfunding opgehaald. Dat is 55% meer dan in de eerste helft van 2017, toen 99,4 miljoen euro werd opgehaald. In de eerste helft van 2018 werden zo’n 4.500 projecten en ondernemingen succesvol gefinancierd. DuurzaamInvesteren is nipt het grootste platform voor ondernemers (in omvang).

Ondernemingen haalden in de eerste helft van 2018 maar liefst 138 miljoen euro op via crowdfunding, met als gemiddeld succesvol opgehaald bedrag 103.000 euro.

De drie platforms voor bedrijfsfinanciering die in die periode de meeste financiering ophaalden, zijn DuurzaamInvesteren, Collin Crowdfund en Funding Circle (opgeteld goed voor 45% van de markt voor bedrijfsfinanciering):

Het platform Geldvoorelkaar haalde opgeteld het meeste geld op sinds oprichting; inmiddels meer dan 130 miljoen euro. Het afgelopen half jaar bleef het platform op 9,8 miljoen euro steken.

Lees het volledige bericht

Share Button