Autobinck investeert verder in Zelfstroom

Autobinck Smart Mobility, de innovatieve tak van Autobinck Group, heeft opnieuw een forse investering gedaan in Zelfstroom, de grootste verhuurder van zonnepanelen aan particulieren in Nederland. Deze investering geeft aan dat er veel vertrouwen is in het snelgroeiende bedrijf uit ’s Hertogenbosch. Autobinck heeft de oorspronkelijke ‘angel investors’ uitgekocht en is nu de grootste aandeelhouder van Zelfstroom. Oprichter Bram Leijten blijft onveranderd als aandeelhouder en CEO betrokken bij de onderneming.

Duurzame energie en mobiliteit

Zelfstroom lijkt een vreemde eend in de bijt bij de innovatieve tak van Autobinck. Met deelnemingen in onder andere Snappcar, de overname van Radiuz en Yor24, richt Autobinck Smart Mobility zich voornamelijk op nieuwe vormen van mobiliteit. Zelfstroom verhuurt zonnepanelen aan particulieren.

“De wegen van duurzame energie en mobiliteit zouden elkaar wel eens kunnen kruisen. Zoals we dat bij Tesla al heel duidelijk zien”, aldus CEO van Autobinck Paul Zekhuis.

Het is overigens niet ondenkbaar dat Zelfstroom in de toekomst het eerste bedrijf wordt van een nieuwe, separate duurzame energie tak van het familiebedrijf uit Den

Haag.

Zekhuis: “We zijn bovengemiddeld nieuwsgierig naar de ontwikkelingen binnen de groeimarkt van duurzame energie.”

50.000 gezinnen in 2020

Nederland moet snel verduurzamen, daarover is geen discussie. Zelfstroom versnelt deze verduurzaming door zonnepanelen te verhuren. Zo kunnen ook mensen die geen spaargeld willen of kunnen investeren direct zelf stroom opwekken met zonnepanelen op hun eigen dak. Inmiddels heeft het bedrijf ruim 6.500 woningen in heel Nederland voorzien van zonnepanelen.

“Maar dit is pas het begin”, zegt Bram Leijten, oprichter en CEO van Zelfstroom. “In 2020 willen we 50.000 gezinnen helpen om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van Nederland. Zij maken straks zelf groene stroom, zonder dat het ze een cent extra kost.”

Om hard te kunnen groeien investeert het bedrijf volop in mensen, IT en kwaliteit.

Leijten: “Ons primaire doel is uiterst tevreden klanten. Zij zijn onze ambassadeurs. Alles wat we doen is gericht op de klant. Het is fijn om een gezond familiebedrijf als investeerder aan boord te hebben. Onze samenwerking is gestart in 2015 en ik ervaar deze als zeer constructief. Autobinck zit er echt voor de lange termijn in en dat geeft ons en klanten veel vertrouwen.”

Samenwerking Triodos Bank

Autobinck is niet de enige partij die geld investeert in het Bossche bedrijf.

Leijten: “De snelle groei van Zelfstroom vraagt om grote investeringen vanuit Autobinck. Maar ook de door ons verhuurde zonnepanelen moeten gefinancierd worden. De komende jaren is nog een paar honderd miljoen euro nodig. Daarvoor zijn we al in 2017 een samenwerking gestart met Triodos Bank.”

Share Button