€ 25 miljoen extra investering in duurzame economie Noord-Holland

Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) investeert in bedrijven die innovatieve technologieën ontwikkelen op het gebied van duurzame energie. Sinds de start in 2014, verstrekte het participatiefonds 11 leningen. Om dit te kunnen blijven doen, verhoogt de provincie het fondsvermogen met € 25 miljoen.

Voor het realiseren van de ambities op het gebied van duurzame energie, richtte de provincie PDENH op. Het fonds richt zich op 3 speerpunten: energietransitie, circulaire economie en duurzame mobiliteit. Bij de oprichting van PDENH was een fondsvermogen van uiteindelijk € 85 miljoen voorzien opgebouwd in 3 stappen. Na € 30 miljoen bij oprichting, nog eens respectievelijk € 25 en € 30 miljoen bij de volgende fases.

Gedeputeerde Jaap Bond: “Het is goed om te zien dat bedrijven ons participatiefonds steeds beter weten te vinden. Het versterkt hun positie, innovatiekracht en daarmee de economie in onze provincie. PDENH vraagt ons de tweede tranche beschikbaar te stellen om dit succes te kunnen continueren. Dat doen wij graag omdat het ons helpt provinciale doelen te realiseren.”

Share Button