DSM, Signify en Unilever Industry leader in Dow Jones Sustainability Index 2018

RobecoSAM heeft vandaag de resultaten bekend gemaakt van de jaarlijkse review van de Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI). Drie Nederlandse bedrijven werden verkozen tot ‘Industry leader’: Signify (Electrical Components & Equipment), Unilever (Personal Products) en DSM (Chemicals). Vorig jaar werd alleen KPN Industry Group leader (Telecommunications).

In deze 2018 editie zijn de 24 ‘Industry Groups’ vervangen door 60 ‘Industry’s’ en dus zijn er 60 ‘Industry Leaders’.

In de DJSI World Index staan 14 Nederlandse ondernemingen: ABN AMRO, ING, Signify, Randstad, Ahold Delhaize, Philips, Unilever, NN, AkzoNobel, DSM, ASML, KPN, Shell en PostNL. Aegon werd uit deze index verwijderd.

In de DJSI Europe Index staan eveneens 14 Nederlandse ondernemingen: ABN AMRO, ING, Signify, Randstad, SBM Offshore, Ahold Delhaize, Philips, Unilever, NN, AkzoNobel, DSM, Wereldhave, KPN en PostNL. WoltersKluwer werd uit deze index verwijderd.

Download de presentatie van de 2018 Review (pdf)

(bericht wordt later aangevuld)

Share Button