Kempen investeert in nieuw Zweeds windmolenpark

Het Kempen Private Markets Fund heeft een direct belang genomen in een windmolenpark in Zweden. Het nieuwe windmolenpark wordt gebouwd in Bäckhammar, dichtbij het Vänermeer, het grootste meer van Zweden, en is over twee jaar klaar.

Het park heeft een capaciteit van 130 megawatt, opgewekt door 31 turbines van maximaal 200 meter hoogte. Hiermee kunnen meer dan 130.000 huishoudens de aankomende 25 jaar van groene energie worden voorzien.

De investering van het Kempen Private Markets Fund is een co-investering met KGAL ESPF 4, een pan-Europees ‘duurzame energie’-fonds. Dit fonds wordt geadviseerd door KGAL Investment Management GmbH & Co (‘KGAL’). KGAL is een Duitse renewable energy en real assets specialist met één van de grootste investeringsteams in groene energie van Europa.

Marvin de Jong, Director Private Markets bij Kempen: ‘Op termijn wordt een groot deel van de Zweedse kernenergiecentrales uitgefaseerd. De Zweedse overheid heeft immers zeer ambitieuze klimaatdoelen gesteld. Het doel is om in 2040 100% van de energiebehoefte via duurzame energie op te wekken. Het Bäckhammar-project speelt naar onze mening een belangrijke rol bij het behalen van deze nationale doelstellingen. We zien deze directe investering dan ook als een waardevolle toevoegingen aan onze portefeuille.’

Alexander Rietz, portfoliomanager bij KGAL: ‘Duurzame energie is belangrijk voor het garanderen van continuïteit van de energievoorziening. We zijn verheugd dat we met Kempen deze co-investering kunnen doen en we kijken ernaar uit samen te werken aan deze en andere transacties’.

Share Button