IVBN: verduurzaming vastgoed gaat ten koste van rendement

Vastgoedbeleggers verenigd in IVBN (Vereniging van Institutionele beleggers in Vastgoed, Nederland zijn hard bezig om de CO2-uitstoot van hun vastgoed in 2030 te halveren en om in 2050 bijna energieneutrale gebouwen en woningen te hebben. Opdrachtgevers moeten dan wel genoegen nemen met minder rendement.

Dat zegt IVBN-directeur Frank van Blokland tegen Vastgoedmarkt. Eind 2018 hoopt het kabinet het definitieve klimaatakkoord te presenteren. Hierin hebben marktpartijen en belangenverenigingen – ook uit de bouw- en vastgoedsector – voorstellen gedaan om de Nederlandse klimaatdoelen te halen. De doelen zijn onderdeel van de Klimaatwet die ook nog moet worden vastgesteld. Het kabinet heeft in juni 2018 al een wetsvoorstel ingediend dat uitgaat van 49 procent minder CO2-uitstoot in 2030 en 95 procent in 2050.

Lees het hele artikel

Share Button